Ο Μάριος Κάλλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια (Τμήμα Θεάτρου και Κινηματογράφου) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Η έρευνά του εστιάζει στη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκής έρευνας και θεατρικής πράξης σε σύγχρονες αναπαραστάσεις κλασικών έργων με έμφαση σε έργα της αρχαίας Ελληνικής Δραματουργίας και Ελισαβετιανού Θεάτρου.
Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Δράματος (ArcNet) και μεταξύ 2009-2016 συνέβαλε στην διοργάνωση διεθνών θερινών σχολείων για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές στην Επίδαυρο και το Λαύριο. Επίσης έχει συνεργαστεί στη διοργάνωσή σεμιναρίων δια βίου μάθησης με το Πανεπιστήμιο Princeton και το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια.
Στο παρελθόν έχει δουλέψει στον τύπο, ως συντάκτης πολιτιστικού ρεπορτάζ και στο θέατρο, ως βοηθός σκηνοθέτη και επιμελητής θεατρικών προγραμμάτων. Από το 2022 παραδίδει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια με θεματικές την ιστορία και θεωρία θεάτρου.
Επικοινωνία: kallosmarios@gmail.com