Η ομοιότητα που υπάρχει στη ζωή του Αχιλλέα από το Θησείο με εκείνη του μυθικού ήρωα Κάι το μπλέξιμο της πραγματικότητας με το μύθο αποτελεί τη βάση του έργου. Ο Αχιλλέας είναι ένα δημιούργημα του ελλαδικού χώρου με οικουμενικές διαστάσεις . Ένα πρόσωπο με διπλό παρελθόν και αβέβαιο μέλλον,, μια αναφορά στο εύθραυστο της ανθρωπινός προσωπικότητας.
Στην Α΄ Πράξη ο Αχιλλέας ζει στο παρελθόν και δε θέλει να έχει καμία σχέση με την μάνα του Θέτιδα. Ο ερχομός του Πατρόκλου είναι ένα παιχνίδι στο μυθικό και πραγματικό παρελθόν τους μα και μια σειρά παρεξηγήσεων και αποκαλύψεων για καινούργιες καθημερινές καταστάσεις . Σ΄ αυτό θα προστεθεί πως η χώρα είναι κάτω από μια στρατιωτική δικτατορία και ο Αχιλλέας ζητά να παίξει ρόλο αντιστασιακού για την ανατροπή της .
Στη Β. Πράξη ο πολυμήχανος Οδυσσέας θα κάνει την εμφάνισή του μ΄ ένα σατανικό σχέδιο. Να οδηγήσει τον παρανοϊκό Αχιλλέα να σκοτώσει τον δικτάτορα κατά την ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης που θα γίνει παρουσία του δικτάτορα. Θα ποντάρει πολύ στην αρρώστια του Αχιλλέα και στις καταστάσεις της μυθολογίας για να τον αποσπάσει εκτός σπιτιού προσπαθώντας να πείσει και τη Θέτιδα πως ο Αχιλλέας χρειάζεται ψυχιατρείο. Όμως με τις διπολικές καταστάσεις του Α δεν θα γίνει τούτο δυνατό!
Στην Τρίτη Πράξη, ο Οδυσσέας έχει ενεργοποιήσει όλοι την παλιά παρέα για να επιτύχει το σκοπό του! Μέσα από γνώριμες ελληνικές καταστάσεις καυγάδες, αρρωστημένους εγωισμούς και μικροπρέπειες το σχέδιο θα ναυαγήσει οριστικά, ο Αχιλλέας θα πνίξει τη μάνα του μαζί και όλη την μυθική ιστορία για να μείνει ολομόναχος και αιώνιος…
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Πολιτική απορρήτουΕντάξει