Μιχαλόπουλος Σπύρος Δ.

Ο Σπύρος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα στη δημοσιογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων  Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Το 2006 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση για την ανάδειξη των θεμάτων Ισότητας των δύο φύλων από τα άρθρα του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Έχει  διατελέσει συντάκτης και αρχισυντάκτης σε  ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες και στο ιστορικό ραδιόφωνο Κανάλι Ένα του Πειραιά στους 90,4.

To 2015 συμμετείχε ως executive producer στην αμερικανική Ταινία μικρού μήκους Encounters της Αγγελίτας Τσούγκου, σε σκηνοθεσία Dustin Mansfield, California 2015. Η ταινία απέσπασε τρία διεθνή βραβεία σεναρίου.

Το Σεπτέμβριο του 2016 το Εθνικό Θέατρο τον επέλεξε, μετά από διαγωνισμό στο Studio θεατρικής Συγγραφής. Στις 11 Ιουνίου 2017 παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο στο Νέο Ρεξ το μονόπρακτο έργο του Εστίες.

Το έργο του Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016 στο Θέατρο 104, παίχτηκε για τρεις σεζόν με επιτυχία στην Αθήνα, ανέβηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στην Καστοριά, στη Σύρο, στη Μύκονο  και στην Κύπρο, ενώ παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης, κυκλοφόρησε ως βιβλίο από τις Εκδόδεις «Περίπλους».

Το έργο του Backpack  έκανε πρεμιέρα στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104 τοΝ Μάιο του 2022 και κυκλοφόρησε ως βιβλίο από τις Εκδόδεις «Περίπλους».


ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Backpack, 2021
Σεξ Λεξικόν - Η επιστήμη του Έρωτα, 2017
Εστίες (μονόπρακτό), 2016

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Backpack, 2021

1 άνδρας - 1 γυναίκα

Σεξ Λεξικόν, 2017

1 άνδρας - 1 γυναίκα

Εστίες, 2016

΄3 άνδρες - 3 γυναίκες

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ