Δεληβοριά Μάγια

Η Μάγια Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της.

Εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, από το 1995 διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί», το Υπουργείο Παιδείας, τον Δήμο Βύρωνα, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον Απόδημο Ελληνισμό, την Παιδική Σκηνή «Αερόπλοιο», το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παιδιού και Εφήβου, το περιοδικό «Νέα Οικολογία».

Από το 2002 εργάζεται στα «Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη» και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους.

Έχει τιμηθεί με τρία Κρατικά Βραβεία θεατρικών έργων για παιδιά.

Ο Ιππότης της Αγάπης, Α΄ Κρατικό βραβείο 2002, κυκλοφορεί ως μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Κέδρος (2009), συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων στο Βερολίνο (Inter-play Europe) τον Μάιο του 1998 και στην Αυστραλία το 1999. Παρουσιάστηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γωνιάδη τη σεζόν 2011-12.

Η Αλφαβήτα της εφηβείας, Β΄ Κρατικό Βραβείο 2008 και Εύφημη Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Κυκλοφορεί ως μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Κέδρος (2012). Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία εφηβικού ή νεανικού μυθιστορήματος. Στη μικρή λίστα των «Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη» στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο για Εφήβους.

Αδέρφια ενωμένα, ποτέ νικημένα, Γ΄ Κρατικό Βραβείο 2009. Κυκλοφορεί ως μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Κέδρος(2014).

Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Αδέλφια ενωμένα, ποτέ νικημένα!, 2009

Η αλφαβήτα της εφηβείας, 2008

Ο ιππότης της αγάπης, 2002

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Η αλφαβήτα της Εφηβείας, 2008

Ελάχιστος αριθμός ηθοποιών: 4 [2 αγόρια – 2 κορίτσια]

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ

Λακίδου Ίλια, Δρ. Θεατρολογίας