Τι θα κάνουμε με τον Αντώνη;, 2004

4 άνδρες - 4 γυναίκες

Κωνσταντίνα Γιαχαλή

Η Εύα, η Άννα κι η Μάρθα δουλεύουν στο πιο σημαντικό τμήμα στον Παράδεισο, το Γραφείο Εισερχομένων, όπου δέχονται αυτούς που πρόκειται να πεθάνουν.

Μια μέρα μαθαίνουν πως ένας άντρας, ο Αντώνης, θα πεθάνει σε πέντε μέρες. Η Εύα είναι η πρώτη του γυναίκα, η Άννα η δεύτερη κι η Μάρθα η καλύτερή του φίλη.

Η Εύα ξεκινάει καμπάνια για να τον σώσει, η Άννα προσπαθεί να την εμποδίσει κι η Μάρθα κρατάει ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Το γραφείο τους το μοιράζονται με την Ντέμπορα, μια υπάλληλο που δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά, τον γενικό Διευθυντή Πέτρο που κάνει συνέχεια παράπονα κι ένα Delivery Boy που δεν υπακούει ποτέ και κανέναν.

Όταν τελικά ο Αντώνης θα έρθει, τίποτα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο για κανέναν, γιατί ο Θάνατος είναι μόνο η αρχή κι ο έρωτας, σε γη ή Παράδεισο, θα κάνει πάντα του κεφαλιού του, αψηφώντας Θεούς κι ανθρώπους.

 

Το έργο έχει μεταφραστεί στα Ιταλικά: Che facciamo con Antonio? από τη Νεφέλη Σαρρή (2014) και στα Γαλλικά: Que fait-on pour Anthony? από την Ισιδώρα Προκοπίου και τον Thierry Marro (2017). 

 

 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Γκρέτα, 2018

2 γυναίκες

Το πρώτο φύλο, 2017

4 άνδρες - 4 γυναίκες

Τι θα κάνουμε με τον Αντώνη;, 2004

4 άνδρες - 4 γυναίκες

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ