Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου, 2018

1 γυναίκα - 13 άνδρες/ γυναίκες

Δελίνα Βασιλειάδη

Το θεατρικό έργο Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι μια τρυφερή ιστορία για την αγάπη, την καλοσύνη και την αλληλοβοήθεια. Η όμορφη περιπέτεια ξεκινά όταν ένα γενναίο και καλόψυχο κοριτσάκι, η Λίλα, βρίσκει στο δάσος ένα Ουράνιο Τόξο να κλαίει απαρηγόρητο, επειδή, ξαφνικά και χωρίς κανέναν λόγο, έχασε όλα του τα χρώματα και έγινε… γκρι. Η Λίλα, τότε, αποφασίζει να αναλάβει δράση και, μαζί με τους φίλους της, τη Σοφή Κουκουβάγια, τα φυτά και τα λουλούδια, θα προσπαθήσει να βοηθήσει το Ουράνιο Τόξο να ξαναβρεί τα χαμένα του χρώματα και, πάλι υπέρλαμπρο και πολύχρωμο, να πετάξει ψηλά στον ουρανό.

Θα τα καταφέρει, άραγε, η Λίλα να βοηθήσει το Ουράνιο Τόξο; Πόσο σημαντικό είναι, τελικά, να υπάρχουν κοντά μας στις δύσκολες στιγμές φίλοι αληθινοί που μας αγαπούν ακριβώς όπως είμαστε, μας υποστηρίζουν και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και να ξεπερνούμε τα εμπόδια;

Το θεατρικό έργο Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου μιλά στην καρδιά για τη φιλία, την αγάπη, τη συμπόνια. Ουσιαστικά, μιλά μέσα από τα λόγια των ηρώων, τα στιχάκια και τα τραγούδια, για έναν υπέροχο πολύχρωμο κόσμο. Αυτόν που όλοι ονειρευόμαστε, αυτόν που μας αξίζει και που βρίσκεται στις καρδιές των παιδιών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το θεατρικό έργο Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι ένα θεατρικό έργο για παιδιά προσχολικής ηλικίας με διάλογο και έμμετρο στίχο, βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό παραμύθι (της Δελίνας Βασιλειάδη) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλης Σιδέρης και τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο «Βιβλίο (παιδικό παραμύθι) της χρονιάς 2017» από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Νανούρισμα, 2020

2 άνδρες - 1 γυναίκα

Παράδεισος κατ΄οίκον, 2019

4 άνδρες - 2 γυναίκες

Πέρασμα, 2016

2 άνδρες

Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου, 2018

1 γυναίκα - 13 άνδρες/ γυναίκες

Το παιχνίδι της Αλίκης, 2018

1 άνδρας - 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΛΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Με έργο πολυσχιδές που εκτείνεται σε διαφορετικά είδη λόγου και εικονοποιΐας, η Δελίνα Βασιλειάδη μας συστήνεται εδώ και καιρό ως συγγραφέας, μυθοπ...