Τα βρωμοθήλυκα, 2016

1 άνδρας - 4 γυναίκες

Τάνια Χαροκόπου

Τέσσερις γυναίκες εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα, διαφορετικού κοινωνικού επιπέδου και επαγγέλματος και διαφορετικής ηλικίας, συναντιούνται στο ρεστ ρουμ ενός μπουζουξίδικου για να φρεσκαριστούν.

Έχουν και οι τέσσερεις πιεί αρκετά και περιμένοντας να αδειάσει μία τουαλέτα, αρχίζει η πρώτη να τα βάζει με την μοίρα της και αυτά που τραβάει από τον σύντροφό της. Οι άλλες την συμμερίζονται και περιγράφουν ζαλισμένες τους συντρόφους τους και την συμπεριφορά τους.

Ένας είναι λογοτέχνης, ήρεμος, τρυφερός, άλλος είναι ο τύπος του άντρα που παίρνει όσα βγάζει η γυναίκα και τα ξοδεύει, άλλος πλούσιος επιχειρηματίας που ξοδεύει για την φιλενάδα του και άλλος ζηλιάρης και νευρικός που τις «ρίχνει» όταν αμφιβάλλει.

Οι περιγραφές των κοριτσιών, το ουίσκι και ο πόνος τους τις κάνει ευάλωτες , εξομολογούνται, τους κατηγορούν, τους κοροϊδεύουν και αποφασίζουν να στηρίξει η μία την άλλη και την άλλη μέρα να τους δώσουν «τα παπούτσια στο χέρι».

Μετά από πολλές αστείες αφηγήσεις, μία από τις κοπέλες, έχοντας πιεί πολύ, τηλεφωνάει στον σύντροφό της να έρθει να την πάρει, εξηγώντας του που βρίσκεται.

Όταν η πόρτα ανοίγει και μπαίνει ο άντρας, και οι τέσσερις αναγνωρίζουν τον σύντροφό τους στο πρόσωπό του.

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Σοφία σε θυμάμαι, 2017

1 άνδρας - 1 γυναίκα - 1 μουσικός

Πράσσειν άλογα, 2017

3 άνδρες- 2 γυναίκες

Τα βρωμοθήλυκα, 2016

1 άνδρας - 4 γυναίκες

Το άγνωστο σπέρμα, 2015

4 άνδρες - 3 γυναίκες

Μια σταγόνα φεγγαριού, 2015

4 άνδρες - 4 γυναίκες

Μας πήραν είδηση, 2015

2 άνδρες - 2 γυναίκες

Η τελευταία είδηση, 2014

7 άνδρες - 2 γυναίκες

Και έτερον ουδέν, 2019

2 άνδρες - 3 γυναίκες

Το πουλί που λείπει, 2015

5 άντρες – 4 γυναίκες

Το στικάκι, 2019

2 άνδρες - 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ