Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος, 2015

1 άνδρας

Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου

Το έργο και η ζωή του ζωγράφου Κώστα Στάθη (1913 - 1988), άγνωστου στο ευρύ κοινό της Κύπρου, αλλά σημαντικού ζωγράφου του δεύτερου μισού του περασμένου αιώνα, συνεχίζει μέχρι τώρα να δίνει τροφή έμπνευσης και δημιουργίας στη συγγραφέα. Εμπνευσμένο από τη ζωή του ζωγράφου, με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας για να ενισχύσουν το δραματουργικό ενδιαφέρον του κειμένου, το έργο, από ένα πολυπρόσωπο κείμενο που ήταν αρχικά  μεταλλάσσεται σε ένα μονόλογο καταγράφοντας τις έντονες συγκρούσεις που είχε με τον πατέρά του μέσα από το πάθος του να γίνει ζωγράφος, αλλά και τις αγωνιώδης ανησυχίες που χαρακτήριζαν την παλυτάραχη ζωή του.

Μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι με τον πατέρα του στην Αθήνα, ο Αντρόνικος αφιερώνει τη ζωή του στη ζωγραφική, απομονωμένος στο χωριό του. Στην πορεία του μονολόγου, ο χρόνος σμίγει με το παρόν και το παρελθόν, όπου εξελίσσεται ένας διάλογος με τον εαυτό του αλλά και με πρόσωπα που σημάδεψαν με έντονο τρόπο τη ζωή του.  

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος, 2005

2 άνδρες - 3 γυναίκες - δευτερεύοντες ρόλοι

Ο καιρός των καταιγίδων, 2009

2 άνδρες - 4 γυναίκες

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η κυρία Ευρυδίκη Περικλέους – Παπαδοπούλου αποτελεί μια πνευματική δημιουργό το έργο της οποίας έχει τύχει ήδη επίσημης διεθνούς αναγνώρισης, τόσο ...