Η φτωχούλα του Θεού, 2012

2 άνδρες - 3 γυναίκες - 1 βουβός ρόλος

Ελένη Γκασούκα

Στη Φτωχούλα του Θεού η συγγραφέας επανέρχεται σχεδόν εμμονικά στο αγαπημένο της θέμα, τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια και συνθέτει μια συγκινητική κωμωδία γύρω από τη συνύπαρξη, τη συμβίωση, την αποδοχή στους σημερινούς δύσκολους καιρούς της αποξένωσης και του φόβου.

Η Δέσποινα είναι ηθοποιός αλλά δεν βρίσκει πουθενά δουλειά παρόλο που πηγαίνει συνεχώς σε ακροάσεις. Ο σύζυγός της Σήφης αντιμετωπίζει πολλά προβληματα υγείας και την ζηλεύει απίστευτα. Η Αντιγόνη, παλιά πρωταγωνίστρια του θεάτρου, θέλει να δει οπωσδήποτε τη Δέσποινα επιτυχημένη. Ο Ορέστης αποκληρωμένος γιος της Αντιγόνης εκλιπαρεί ασταμάτητα για την αγάπη της. Ένας κοσμοκαλόγερος βγαλμένος από ένα βιβλίο. Η βουβή συγγραφέας του έργου προσπαθεί να γράψει τη στιγμή που το έργο παίζεται αντιμετωπίζοντας φοβερές δυσκολίες καθώς οι χαρακτήρες που η ίδια δημιούργησε παίρνουν συνεχώς πρωτοβουλίες χωρίς την έγκρισή της. Αυτά είναι τα πρόσωπα του έργου.

Όλοι  οι χαρακτήρες παλεύουν μέσα απο ακραίες καταστάσεις να βρουν την αλήθεια και να βοηθήσουν την συγγραφέα να προχωρήσει στη συγγραφή του έργου.
 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Φουρκέτα, 2008

3 άνδρες - 4 γυναίκες

Η φτωχούλα του Θεού, 2012

2 άνδρες - 3 γυναίκες - 1 βουβός ρόλος

Εγώ η Γωγώ, 2013

1 γυναίκα - 1 άνδρας (βουβός)

Βούβα, 2016

4 άνδρες - 4 γυναίκες

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΚΑΣΟΥΚΑ

Η Ελένη Γκασούκα, γνωστή για την πορεία της ως χορεύτρια και χορογράφος, πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό ως συγγραφέας το 2007, με τους Ήρωες...