Κέικ, 2013

3 άνδρες – 1 γυναίκα

Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης

Τέσσερις ένοικοι μιας πολυκατοικίας συναντιούνται στο διαμέρισμα του διαχειριστή για να βρουν λύση σε ένα ασήμαντο πρόβλημα που τον τελευταίο καιρό διαταράσσει την κοινή τους ζωή: ποιος πετάει σακούλες με σκουπίδια από το μπαλκόνι και βρομίζει το πεζοδρόμιο. Όλοι αρνούνται την ενοχή τους, ωστόσο ο δράστης δεν μπορεί παρά να βρίσκεται ανάμεσά τους. Είναι άραγε αυτός στον οποίο στρέφονται οι υποψίες εξαρχής, ο αλλοδαπός συγκάτοικος; Είναι η υπεράνω υποψίας συγγραφέας της ελαφράς λογοτεχνίας; Ή μήπως ο νεαρότερος της συντροφιάς και μέγας υπέρμαχος της αλήθειας;

Το ερώτημα δε θα μείνει αναπάντητο, ο δράστης θα αποκαλυφθεί. Στη διάρκεια της έρευνας θα έρθουν στην επιφάνεια οι πιο ευαίσθητες και σκοτεινές πτυχές των ηρώων, παλιά τραύματα και απωθημένες επιθυμίες, ενώ, κάποια στιγμή, η κατάσταση φτάνει να γίνει επικίνδυνη. Από εκείνη τη μέρα η ζωή της πολυκατοικίας θα αλλάξει.

Κι όλα αυτά θα συμβούν μες στο μικρό χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένα κέικ για να ψηθεί. Μια κωμωδία που χτίζεται πάνω σε μικρά προσωπικά δράματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Κέικ, 2013

3 άνδρες – 1 γυναίκα

Αέρας, 2011

2 γυναίκες

Στην Οθόνη Φως, 2011

3 άντρες – 2 γυναίκες

Λα πουπέ, 2008

1 γυναίκα

Λάσπη, 2004

2 γυναίκες – 1 άντρας

Μεταμφίεση, 2003

1 γυναίκα (Μονόλογος)

Ένα τραγούδι, 2014

3 άνδρες - 1 γυναίκα

Πεταλούδα σε πηγάδι, 2007

1 άνδρας - 1 γυναίκα (και 3 άνδρες - 1 γυναίκα σε βιντεοπροβολή)

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗ

Το παιχνίδι της «πραγματικότητας»

 

Εξαρχής πρέπει να τονιστεί ότι είναι δύσκολο να παρουσιάσεις έναν καλλιτέχ...