Το πρωτάθλημα, 2004

1 άνδρας - 1 γυναίκα

Πένυ Φυλακτάκη

Μια γυναίκα και ένας άντρας συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Έχουν πληροφορηθεί ότι κάθε εβδομάδα τη συγκεκριμένη ημέρα στο δωμάτιο αυτό συνευρίσκονται ερωτικά οι σύζυγοί τους επί ένα χρόνο. Οι απατημένοι βρίσκονται εκεί για να καταστρώσουν ένα σχέδιο,  ώστε να τους αιφνιδιάσουν και κυρίως να μάθουν όλη την αλήθεια για τους λόγους της συζυγικής απάτης. Όση ώρα περιμένουν και καταστρώνουν σχέδια για το πώς θα τους αντιμετωπίσουν, αποκαλύπτεται μέσα από flash-back ο έγγαμος βίος και των δύο ζευγαριών. Οι μοιχοί όντως καταφθάνουν αλλά για να χωρίσουν, και οι ήρωες μας παρακολουθούν όλη τη σκηνή κρυμμένοι, χωρίς να πραγματοποιήσουν κανένα από τα μεγαλόπνοα σχέδια τους.  Όταν οι σύζυγοι τους έχουν πια φύγει, βγαίνουν από την κρυψώνα τους διαπιστώνοντας ότι τώρα που γνωρίζουν την αλήθεια, δεν ξέρουν πώς να τη διαχειριστούν.

Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για Νέους Συγγραφείς του Υπουργείου Πολιτισμού, 2004. Το έργο έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά (μτφ. Πένυ Φυλακτάκη) και στα Ισπανικά (μτφ. Μαρία Παλαιολόγου).  Δημοσιεύτηκε σε αγγλική μετάφραση στο αμερικανικό θεατρικό περιοδικό The Mercurian: A Theatrical Translation Review (Vol.4, No.2, 2013).

 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΥΣ ΦΥΛΑΚΤΑΚΗ

Στοιχεία από το θέατρο της Πένυς Φυλακτάκη

 

Άντρας: Χάσαμε

Γυναίκα: Φιλικός;

Άντρας: Πρωτ...

Φύκι στον βυθό της Πένυς Φυλακτάκη

Η Πένυ Φυλακτάκη είναι συγγραφέας με δυναμική παρουσία στο ελληνικό θέατρο τα τελευταία δεκαπέντε περίπου χρόνια. Μεταφράστρια και κάτοχος διδακτορ...