Σκότωσε ό,τι αγαπάς, 2012

1 άνδρας – 1 γυναίκα

Αλέξης Σταμάτης

Ο τριαντατριάχρονος Άρης Μανιάτης και η παιδική του φίλη Κατερίνα έχουν σοβαρές εκκρεμότητες από το παρελθόν : τότε που μαζί με τον άλλο τους φίλο, Μιχάλη, ζούσαν έντονα τη ζωή τους, τον έρωτα, έκαναν όνειρα. ‘Ενα αναπάντεχο γεγονός τους χώρισε. Δεκατέσσερα χρόνια μετά ο Άρης επισκέπτεται την Κατερίνα. Τα πράγματα πια είναι πολύ διαφορετικά. Η συνάντησή τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με το παρελθόν. Ο Μιχάλης δεν υπάρχει στο έργο, δεν εμφανίζεται επί σκηνής, αλλά είναι πανταχού παρών. Έχει σφραγίσει τις ζωές και των δυο τους. Ταυτόχρονα υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη που στον πυρήνα της κρύβει ένα φοβερό μυστικό. Πρέπει να βρεθεί επιτακτικά μια λύση.

To Σκότωσε ό,τι αγαπάς ξεκίνησε ως μυθιστόρημα με ήρωα τον πενηντάρη Άρη Μανιάτη, κινηματογραφιστή. Η δραματοποίηση του κειμένου έγινε από τον ίδιο τον συγγραφέα και τον σκηνοθέτη Άρη Τρουπάκη. 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Μελίσσια, 2012

3 άνδρες – 3 γυναίκες

Σκότωσε ό,τι αγαπάς, 2012

1 άνδρας – 1 γυναίκα

Δακρυγόνα, 2011

1 άντρας – 1 γυναίκα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Η ιδιότητα του θεατρικού συγγραφέα είναι από τις πιο πρόσφατες στο πλούσιο βιογραφικό του πολυσχιδούς Αλέξη Σταμάτη, ύστερα από μία αξιόλογη παρουσ...