Ο Προτελευταίος των Μόνικιν

Συγγραφέας: Πάρις Τακόπουλος

Ο Προτελευταίος των Μόνικιν (παραλλαγή του τίτλου: «Ο Τελευταίος των Μοϊκανών») είναι ο μύθος του Έλληνος και Ρωμιού Μόνικιν, ενός απελπισμένου νέου που εξιστορεί όλες τις δοκιμασίες του, τωρινές και παλιές, μέχρι τις προγονικές του, όπως «συλλογάται» την ματαιότητα των ανθρώπινων πραγμάτων, ενώ αισθάνεται πολύ μόνος, εγκαταλελειμμένος από τ’αγαπημένα του πρόσωπα, αναζητώντας ένα «σημαίνον» τέλος στην χωρίς σημασία ζωή του.

Το ελληνικό κονιάκ και το σκωτσέζικο ουίσκι είναι αρχικά τα μοναδικά όπλα του Μόνικιν, που τον κρατούν ζωντανό μαζί με το χιούμορ του. Χωρίς να βιάζεται να θέσει τέρμα στη ζωή του δείχνει ότι προτιμά να αναβάλλει συνεχώς την τελική του «αναχώρηση». Θα την αναβάλει όμως αυτή την φορά ; Ο δημιουργός της αφήνει τελικά το κοινό, να το ανακαλύψει.

Ο μονόλογος αυτός είναι ένα χιουμοριστικό ρεσιτάλ ζωής και απογνώσεως που προλέγει ένα δυσοίωνο και θαρραλέο εξιλαστήριο μέλλον. «Ο Προτελευταίος των Μόνικιν» είναι μια σύγχρονη ελληνική κωμικοτραγωδία, κάθε ανθρώπου που φοβάται την ζωή περισσότερο από τον θάνατο, ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί κάποια ελπίδα

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Πάρις Τακόπουλος

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Ερμηνεύει: Νίκος Καλαμός

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Θεάτρου του Μύλου, Λάρισα, Τηλ.: 2410 533417
Πρώτη Παράσταση:
30/10/2015
Τελευταία Παράσταση:
31/10/2015
Ημέρες & ώρες:
Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Εισιτήρια:
10€, 8€ (ΑΜΕΑ, ανέργων, φοιτητών)