Το Άρωμα του έρωτα

O Σωβέ Μανουέλ νοιώθει τα πάντα μες απ' τις οσμές. Η όσφρησή του ξεχωρίζει το κάθετί· μ' αυτή μαθαίνει τον Έρωτα. Όμως, ο ίδιος δεν έχει αποτύπωμα στο Σύμπαν - η μυρωδιά του, ανύπαρκτη! Θέλει ν' αγαπήσει, μα πώς ν' αγαπηθεί;..

Αποφασίζει να γίνει Δημιουργός της παρουσίας του στον Κόσμο πλάθοντας τη δικιά του οσμή· μαζεύει τις πιο παρθένες ευωδιές και, όταν τις σμίγει, φτειάχνει Το άρωμα του Έρωτα… Ακόμα, όμως, και με τη γοητεία του αρώματος δεν καταφέρνει ο ίδιος να ξυπνήσει Αγάπη στις ανθρώπινες καρδιές.

Του απομένει μόνο να ενωθεί στο θάνατο μαζί τους…

 

Σ' ένα βόρβορο αλλοτριωμένων συνειδήσεων και καταπιεσμένων ενστίκτων παριστάνεται η περιπέτεια για ολοκλήρωση, αγάπη κ' έρωτα σα μια αναποδογυρισμένη θεία λειτουργία

 

Μες απ’ το Χορό του έργου, που είναι κι ο βασικός αφηγητής, ξεκορμίζουν τα διάφορα πρόσωπα· κάθε ηθοποιός περνάει απ’ τον έναν ήρωα στον άλλον σε μια παράσταση που ούτε στιγμή δε διακόπτεται το ξετύλιγμα της πλοκής. Τα χορικά προωθούν την υπόθεση και φωτίζουν ακόμα βαθύτερα τις ποιότητες των διαλόγων.

Οι χαρακτήρες, πλην του Μανουέλ, έχουν συνέχεια στο μυαλό τους το κέρδος και το προσωπικό τους όφελος. Κάθε φορά που ανεβαίνουν στο λογείο, ξεχύνονται το ένστικτο της πάση θυσεία αυτοσυντήρησης και το ιδιοτελέστατο συμφέρον. Οι σκιές των συνειδήσεών τους πέφτουν βαριές ορίζοντας την όλη ατμόσφαιρα.

Εκεί μέσα, ο Μανουέλ φτάνει σε μιαν ιδιότυπη «θέωση»: κατασκευάζει το άρωμα του ίδιου του του εαυτού - γίνεται Δημιουργός της Ύπαρξής του. Ως τότε, όλοι τον αντιμετώπιζαν σαν παρία,  γιατί δεν είχε μυρωδιά όπως τ’ αλλα ανθρώπινα δίποδα... Όταν καταφέρει να δημιουργήσει το τέλειο άρωμα, θα ξυπνήσει στις καρδιές των θνητών ένα θείο Έρωτα, μιαν ανεπανάληπτη Αγάπη. Όμως, ξανά η δικιά του ουσία θάναι αμέτοχη· εκείνη μονάχα μίσος προξενεί στις ψυχές των υπολοίπων. Τότε θά λάβει την απόφαση να ενωθεί ολοκληρωτικά μαζί τους αφήνοντάς τους να τον μεταλάβουν ως σώμα και αίμα.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας - Δραματουργία: Θεοδόσης Αγγ. Παπαδημητρόπουλος

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Σκηνική σύλληψη-φωτισμός: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Ειρήνη Βαζιργιαντζίκη

Σύμβουλος σκηνογραφίας: Εμμανουέλα Βογιατζάκη Κρουκόβσκι

Ενδυματολογία: Μαργαρίτα Βουτσινού

Κατασκευή σκηνικού: Στάθης Ζαΐμης, Μάρκελλος Σπυράκης

Μουσική: Γιάννης Κονσολάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Αννίτα Βήνη

Διδασκαλία κίνησης: Στέλλα Κρούσκα

Φωνητική διδασκαλία: Μυρσίνη Μορέλλι,

Οργάνωση παραγωγής: Φεβρωνία Νέλλα

 

Παίζουν: Νάγια Τ. Καρακώστα, Ρένα Κουμπαρούλη, Αγγελική Πουλημά, Νικόλας Φραγκιουδάκης, Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ.: 210-5242211
Πρώτη Παράσταση:
9/10/2015
Τελευταία Παράσταση:
26/04/2016
Διάρκεια:
70'
Ημέρες & ώρες:
Παρασκευή στις 21.30
Εισιτήρια:
10€