Γράμμα στον Ορέστη

Κλυταιμνήστρα…. Η βασίλισσα πασχίζει να επικοινωνήσει με τον Ορέστη και, όταν αυτό αποδεικνύεται μάταιο, του γράφει ένα γράμμα, ώστε να του εξιστορήσει την αλληλουχία των γεγονότων που την οδήγησαν στη δολοφονία. Όχι για να ζητήσει συγχώρεση ή να ζητιανέψει οίκτο απέναντι στο εκδικητικό μένος του ίδιου και της Ηλέκτρας, αλλά γιατί η αλήθεια, όσο την κρύβεις, γεννοβολάει φίδια. Και η αλήθεια της αυτή μετουσιώνεται σε μια κραυγή, σε ένα ξέσπασμα της γυναικείας της φύσης, μιας φύσης βιασμένης, αμέτοχης, καταπιεσμένης, περιφρονημένης και καταγέλαστης. Αποκαλύπτει την εποχή της, τη ζωή της, το άδικο σύμπαν των ανδρών που διαφεντεύουν, λεηλατούν τη ζωή της, που βιάζουν το κορμί της, που αλλοιώνουν την τύχη της. Μιλά για τους πολέμους τους, τη βία, το έγκλημα, το αίμα. Υψώνει το λευκό.., ζητάει ανακωχή…και ένα τέλος.

 

Ο σύγχρονος, βαθύς, καίριος θεατρικός λόγος του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ξεχύνεται και μας πλημμυρίζει, καθώς ανασκευάζει το Μύθο της Κλυταιμνήστρας, μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, ωστόσο γυναίκας-σύμβολο.

Μία παράσταση με την συνεργασία και υποστήριξη ηθοποιών-συντελεστών των θεατρικών ομάδων Λέρου-Καλύμνου-Κω-Πάτμου, η οποία στο παρελθόν έχει παρουσιαστεί σε Λέρο, Κάλυμνο και Κω.

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας

Σκηνικό: Κώστας Ματθαίου

Κοστούμι: Μίλκα Στογιάνοβιτς

Μουσική: Τάκης Φραγκούς

Φωτισμοί: Στέλλα Κατσοπρινάκη

Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Αντωνοπούλου

Υποβολείο: Άννα Βάρνα

Ήχος: Ειρήνη Ντινάκη

Φωτογραφίες: Ουρανία Καραλή

Αφίσα: Κατερίνα Ευαγγέλου

Παίζουν: : Καλοτίνα Κορφιά Αντώνης Γιαννακός Χριστίνα Αντωνοπούλου

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Θέατρο «ΙΖΟΛΑ», Αγησιλάου & Αιγέως 41-43, Καλλιθέα, τηλ: 6944383920
Πρώτη Παράσταση:
23/05/2015
Τελευταία Παράσταση:
23/05/2015
Ημέρες & ώρες:
Σάββατο στις 20.30
Εισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη