Ο θεός το θέλησε

Όταν ο λόγος και τα κηρύγματα του Θεού, παραποιούνται στο μυαλό μιας γυναίκας, όταν η ανάληψη εξουσίας μέσα στο ίδιο σου το σπίτι μετατρέπεται σε μέσο τυραννίας του ίδιου σου του παιδιού. Τότε μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει πως ο Θεός και ο λόγος του γίνεται επικίνδυνος αν μεταφραστεί λανθασμένα. Ως και δολοφονικός.
Η Αντζέλικα ζει με το γιο της Ουίλλιαμ, σε μια επαρχία. Επηρεασμένη από τα κηρύγματα των καλογριών που τη μεγάλωσαν στο μοναστήρι, ξεσπάει όλο το μένος της για τη ζωή που η ίδια στερήθηκε, στο γιο της. Μέχρι την εμφάνιση της Λίζας, μια ελαφριάς κοπέλας του χωριού, που γίνεται η αφορμή να ξεδιπλωθεί όλη η συμπλεγματική ψυχοσύνθεση που δημιούργησε στην Αντζέλικα η μονή, η προσευχή και η απομάκρυνση απ' τις χαρές της ζωής που στερήθηκε.
Ο Ουίλλιαμ ερωτεύεται τη Λίζα παρά τις απειλές της μητέρας του, η οποία όπως διατείνεται δρα και ενεργεί μόνο βάσει των λόγων του Θεού, φτάνοντας σε ακραίες συμπεριφορές και ενέργειες μέχρι την τελική κάθαρση, βάσει πάντα των δικών της πεποιθήσεων.

Ένα έργο που μας μιλάει για τις πολύ σκοτεινές πτυχές κάθε ανθρώπου και για το πόσο εύκολα ξεδιπλώνονται αυτές, αν δοθεί το κατάλληλο και βολικό ερέθισμα. Αν καλυφθεί όλη αυτή η έκρηξη με το πέπλο της εκκλησίας και του λόγου του Θεού, κάνοντας μερικές φορές μέχρι και το θάνατο, τρόπο σωφρονισμού. Πάντα με τα αποσπάσματα της Καινής Διαθήκης στο χέρι….

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας - Σκηνοθεσία: Γιώργης Κοντοπόδης

 

Συντελεστές

Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών: Γιώργης Κοντοπόδης

Μουσική επένδυση: Άγγελος Ανδρεόπουλος

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Παίζουν: Αννίτα Μαυρομιχάλη, Δώρα Πανταζοπούλου, Λευτέρης Παπαδημητρίου

 

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ, Λαοδικείας 18, Ιλίσια, τηλ.: 211-0120936
Πρώτη Παράσταση:
10/05/2015
Τελευταία Παράσταση:
11/06/2015
Διάρκεια:
90'
Ημέρες & ώρες:
Πέμπτη & Κυριακή: 21.45
Εισιτήρια:
12€, 8€ (φοιτητικό, ανέργων)