Πράματα και Θάματα

Ο Γιάννης Ζουγανέλης λέει για 2η χρονιά τα πράγματα με το όνομά τους. ΄Η… σχεδόν με το όνομά τους, αφήνοντας εμάς να συμπληρώσουμε το παζλ και να αγγίξουμε την αλήθεια. Εκείνος βρίσκεται συνέχεια πάνω στη σκηνή και οργανώνει το παιχνίδι, ως ένας θαυματοποιός που παρουσιάζει μια σάτιρα βασισμένη σε μία ιστορία πιο αληθινή από τις ιστορίες που μας λένε στις ειδήσεις.

Ο Θοδωρής Αθερίδης γράφει ένα έργο για το σύστημα και τη λειτουργία του, μέσα από μια πιο χιουμοριστική ματιά, διερωτώμενος ποιος από εμάς είναι εν τέλει συστημικός και ποιος αντισυστημικός.

 

Η ιστορία τριών φίλων, μπλεγμένων σε ηλεκτρονική απάτη, καταλήγει, παρ’ όλη την υπερβολή της, να είναι ακόμη πιο πραγματική απ' αυτές που ακούγονται στις ειδήσεις. Στην προσπάθειά του, ένας επιτήδειος θαυματοποιός, να ξεδιαλύνει το χάος, καταλήγει να παρουσιάζει μια underground πολιτική σάτιρα, σπαρταριστό καθρέφτισμα της σημερινής μας κατάστασης, προσωπικής και πολιτικής.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Θοδωρής Αθερίδης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

Κοστούμια: Νικολέττα Παναγιώτου

Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Αθερίδης

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας. 

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίνα Κoτσοβούλου.

Video παράστασης: Λουκάς Ζιάρας – Στράτος Μαμούχας

Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Αλίνα Κoτσοβούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2, στοά Σπυρομήλιου, τηλ.: 210-3210025
Πρώτη Παράσταση:
8/10/2014
Τελευταία Παράσταση:
5/04/2015
Διάρκεια:
120
Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη & Κυριακή 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή 21:00,Σάββατο 18:15 & 21:15
Εισιτήρια:
15€, 17€ και 20€