Γενοκτονία

Η νέα παράσταση χορού του Παύλου Κουρτίδη, «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ», που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου στο Θέατρο ΠΚ, είναι ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Μία εναλλακτική ματιά της τραγικής ιστορίας, μέσα από την δυναμική της ανθρώπινης κίνησης.

 

Ο σύγχρονος χορός για πρώτη φορά θα αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος. Βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα του Πόντου η «Γενοκτονία» έρχεται να πει μία σκληρή αλήθεια μέσα από τα σώματα των ζώντων για όλες τις Γενοκτονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένας ύμνος των απογόνων όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία βαθιά αφύπνιση και μία φωνή που θα ακουστεί παντού. Όχι μόνο για τους προγόνους μας αλλά και για όλους τους γενοκτονημένους λαούς.


Στιγμιότυπα και σκηνές έντονου χορευτικού διαλόγου αλλά και δυναμικά συμβολικές παρεμβάσεις επί σκηνής αλληλεπιδρούν με εναλλαγές κορύφωσης της έντασης στην χορογραφική δραματοποίηση.

 

Η «Γενοκτονία», είναι μια παράσταση χορού, μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες.

 

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία μέσα από τις στιγμές που χαράξανε ολόκληρες ζωές. Αυτή τη φορά η σκηνή ποτίζεται με πόνο. 18 χορευτές και μουσικοί ζωντανά στη σκηνή του θεάτρου ΠΚ δεν θα χορέψουμε τη Γενοκτονία, θα τιμήσουμε τους νεκρούς γιατί δεν έφυγαν ποτέ.» Π. Κουρτίδης

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία - Χορογραφία - Φωτισμοί:Παύλος Κουρτίδης
Σύμβουλος Έρευνας:                          Όμηρος Παχατουρίδης

Μουσική Επιμέλεια & Σύνθεση:          Lia Hide
Κοστούμια:                                          Μάγδα Καλορίτη

Βοηθός Χορογραφίας:                          Ζωή Σωτηροπούλου
Μουσικός επί σκηνής:                         Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέι)
Φωτογραφία:                                      Μελίνα Ζαχαράκη

Οργάνωση παραγωγής
& Tour Management:                         Σοφία Καραγιάννη

Παραγωγή:                                          Θέατρο ΠΚ (2018-19)

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:                   Αντώνης Κοκολάκης (kokolakispr@gmail.com)

 

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος

 

Πληροφορίες για την παράσταση

Θεατρική Ομάδα:
ΠΚ
Χώρος
Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, μετρό Νέος Κόσμος Τ. 210 9011677 www.pktheater.gr
Πρώτη Παράσταση:
10/11/2018
Ημέρες & ώρες:
Σάββατο: 21:00 Κυριακή: 20:00
Εισιτήρια:
15€ (γενική είσοδος) 13€ (μειωμένο) 10€ (ομαδικές κρατήσεις)