Εκείνος και εκείνος

Το έργο είναι μια πρωτότυπη σειρά θεατρικών μονόπρακτων με διάχυτο το κωμικό στοιχείο που, ενώ διατηρούν αυτονομία μεταξύ τους, αποτελούν μία ενότητα, καθώς παρακολουθούν την πορεία των δύο βασικών ηρώων τους.

Το ιστορικό λοιπόν «Εκείνος και εκείνος», 42 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στην τηλεόραση, ανεβαίνει πάλι στη θεατρική σκηνή ως μια συρραφή 5 μονόπρακτων.

Με τη βοήθεια του συγγραφέα δένονται σε μια ενιαία παράσταση τα μονόπρακτα: «Το αυγό», «Το περίπτερο», «Στο ψυχιατρείο», «Ισορροπίες» και αποσπάσματα από «Τα δόντια».

 Ήρωες του έργου δύο απροσάρμοστοι, ρακένδυτοι τύποι που εισβάλλουν στη ζωή μας. Ο Σόλων και ο Λουκάς, δύο αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής , τα κουρέλια των οποίων είναι η ηθική ένδεια του πολιτισμού μας. Παραμένουν μονίμως εκτός των τειχών, εκτός των αγαθών που προσφέρει η καταναλωτική κοινωνία, ο ένας από θέση (Σόλων) κι ο άλλος από ένστικτο (Λουκάς), για να διατηρήσουν την απόλυτη προσωπική τους ελευθερία.

Ζητιάνοι; Ρέμπελοι; Αποτυχημένοι της ζωής; Φιλόσοφοι; Πολίτες και μόνο; Οι ήρωες του Κώστα Μουρσελά μοιάζουν να ήταν πάντα εδώ. Απόγονοι διακεκριμέ

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς

 

Συντελεστές


Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης

Σκηνικό − κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη

 

Παίζουν

Βασίλης Βλάχος

Γιάννης Κρανάς

Κατερίνα Σουβλή

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, Τηλ. 210-8673655)
Πρώτη Παράσταση:
18/12/2014
Διάρκεια:
80 '
Ημέρες & ώρες:
Πέμπτη 21.00 & Κυριακή 18.30
Εισιτήρια:
15 ευρώ, 12 ευρώ άνω των 65, 10 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι)