Ο Γενικός Γραμματεύς

Ο Γενικός Γραμματεύς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της νεοελληνικής δραματουργίας. Ο Ηλίας Καπετανάκης εξελίσσει και ενισχύει την κωμωδία της εποχής του, καυτηριάζοντας την πολιτική και την κοινωνική διαφθορά, καθώς και τις επιπτώσεις τους στον οικογενειακό βίο.
Η κολακεία, η ξενομανία, η πολιτική διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η απάτη, η υποκρισία και η κλοπή, παρελαύνουν από μπροστά μας καταδεικνύοντας το ψηφιδωτό της Νέας Ελλάδας. Ταυτόχρονα όμως, η αφέλεια, η φαντασία και η αθωότητα των προσώπων, δημιουργούν μια απόλυτα χιουμοριστική εικόνα, ένα παιχνίδι ρόλων και μασκών, σχεδόν σαν αυτό του καρναβαλιού.

Με άξονα την μουσική του Χαράλαμπου Γωγιού, που αναδομεί το έργο σαν μια σύγχρονη οπερέτα, η παράσταση της Ομάδας Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ, πειραματίζεται με στοιχεία της σλάπστικ κωμωδίας που διαπερνούν το είδος από τον Καπετανάκη και τους αδερφούς Μαρξ μέχρι τον Γκόγκολ και το Θέατρο του Παραλόγου.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Ηλίας Καπετανάκης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη

Δραματουργική επεξεργασία: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική - Μουσική Διδασκαλία: Χαράλαμπος Γωγιός

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Γεωργιάδου

Κίνηση: Βρισηίδα Σολωμού

Φωτογράφος παράστασης: Κάρολ Τζάρεκ

Παίζουν: Μιχάλης Βαλάσογλου, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Ρένα Κυπριώτη, Σοφία Μαραθάκη, Λεονάρδος Μπατής , Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Γιώργος Σύρμας, Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Νικόλας Χανακούλας

Πληροφορίες για την παράσταση

Θεατρική Ομάδα:
ΑΤΟΝΑλ
Χώρος
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Πανεπιστημίου 48, Τηλ.: 210 3305074-210 7234567
Πρώτη Παράσταση:
26/01/2017
Τελευταία Παράσταση:
9/04/2017
Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
Εισιτήρια:
10€ (γενική είσοδος)