Το Στοίχημα

Ένας διάσημος συγγραφέας φαντασιώνεται μία συνάντηση με τους αγαπημένους του ήρωες-πρότυπα: τον Δον Κιχώτη, τη Μήδεια, το δίδυμο Ρωμαίος –Ιουλιέτα και τον Δόκτορα Φάουστ. Σε μυστηριακή ατμόσφαιρα, οι ήρωες ξεκινούν μαζί του μια ζωηρή συζήτηση για ανθρώπινα και μεταφυσικά θέματα, με αφορμή τις κάρτες ταρό. Οι αντιθέσεις, οι εντάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους προσκεκλημένους, οδηγούν τον Συγγραφέα σε μια μεγάλη πρόκληση. Να κατασκευάσει έναν καινούργιο μύθο, εμπλέκοντας όλους αυτούς τους χαρακτήρες σε μια νέα ιστορία, σε ένα δεύτερο πιθανό σενάριο ζωής. Η σκέψη του ζωντανεύει κινηματογραφικά σε ένα παιχνίδι με το χρόνο – παρόν ή πιθανό μέλλον – με τη βοήθεια ενός μουσικού (τσελίστα) που τον χρησιμοποιεί σαν εργαλείο έμπνευσης.

Ζώντας τη συνηθισμένη ανασφάλεια κάθε φιλόδοξου δημιουργού, αμφισβητεί διαρκώς τα γραφτά του, αναζητώντας ενθάρρυνση από το φίλο του μουσικό, αλλά και  τους ήρωές του. Η τελευταία σκηνή θα φέρει πλήρη ανατροπή, αποκαλύπτοντας την πραγματική συνθήκη. Ο Συγγραφέας θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο του το πάθος και θα αναγκαστεί να θέσει τώρα εκείνος με τη σειρά του ένα «Στοίχημα».

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας - Σκηνοθεσία - Μουσική: Χρύσα Αποστολάτου

 

Συντελεστές

Σκηνικά – Κοστούμια - Βίντεο: Κωστής Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Σελήνη Παπαγεωργίου

Kίνηση: Ηλίας Χατζηγεωργίου

Φωτογραφίες: Νίκος Πολέμης

Παραγωγή: ΕΙΚ’ΑΣΜΑ – Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου

Παίζουν: Σπύρος Ξένος, Σταύρος Παργινός, Ανδρέας Μαριανός, Άννα Λούνα Λουβάρη, Δημήτρης Κακαβούλας, Νίκος Αναστασόπουλος, Μαρία Μαυροματάκη, Σύνθια Μπαγιώκου, Κατερίνα Ζαχαροπούλου 

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
RADAR, Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Τηλ.: 210.9769294
Πρώτη Παράσταση:
28/11/2016
Διάρκεια:
105'
Ημέρες & ώρες:
Δευτέρα και Τρίτη 21:00
Εισιτήρια:
12€, 10€, 8€