9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης - 29.9

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 19/09/2022

Ξεκινά το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στην Αθήνα

Το “Εργαστήρι Μαιρηβή” σε συνεργασία με το “Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς” και με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Juanjo Corrales, συνεχίζει για άλλη μια χρονιά το κάλεσμα κουκλοθεατρικών θιάσων από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του “Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης”, που διοργανώνει από το 2013 με μεγάλη επιτυχία.

Από 27 Σεπτεμβρίου 2022 τρεις θίασοι ανοίγουν τη φετινή κουκλοθεατρική σεζόν και το 9ο “Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης” στην Αθήνα, που πραγματοποιείται ξανά δια ζώσης στο Κουκλοθέατρο – “Εργαστήρι Μαιρηβή”, Σαχτούρη 4 στου Ψυρρή. Μετά το περσινό 8ο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, επιστρέφει στο φυσικό του χώρο και μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, ξεκινώντας με τρία κουκλοθεατρικά διήμερα, Τρίτες & Τετάρτες:
27 & 28/09/2022 - “Zapatos Nuevos” (“Καινούρια παπούτσια”)
4 & 5/10/2022“ - Cuentos Pequeños” (“Μικρές Ιστορίες”)
11 & 12/10/2022 - "Attenti a quei 2" (“Προσοχή σε αυτούς τους δύο”)

Το Πρόγραμμα ξεκινά…

* L’ Home Dibuitax (Καταλονία, Ισπανία) – 27 & 28/09/2022
“Zapatos Nuevos” (“Καινούρια παπούτσια”)
Παράσταση Θεάτρου Κούκλας
για παιδιά, εφήβους, ενήλικες

image

Μια παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και αποσκοπεί να τους χαρίσει μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία που θα βιώσουν μαζί. Ξεκινά από ένα τοπικό γεγονός (μια παράδοση του Vinaròs, ενός μεσογειακού χωριού) για να φτάσει στο παγκόσμιο. Ένα μικρό ταξίδι μύησης, μάθησης, ανακάλυψης και σύνδεσης με τη φύση. Στόχος της παράστασης είναι να αποτελέσει μια συναρπαστική περιπέτεια για τα παιδιά και να δώσει στους ενήλικες μια ευκαιρία να συνδεθούν με την παιδική τους ηλικία, τα γνώριμα τραγούδια, τη σχέση με τη φύση, το πέρασμα του χρόνου.

Και λίγα λόγια για την ιστορία... Ένα αγόρι παίρνει καινούργια παπούτσια και πηγαίνει στο ποτάμι. Στη διαδρομή του ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του, δρόμους, σπίτια, τοπία, ανθρώπους και ζώα. Τα παπούτσια του συσσωρεύουν εμπειρίες και σιγά σιγά μεγαλώνει. Το μέγεθος των παπουτσιών μάς συνοδεύει με τα χρόνια. Το μέγεθος τους μετράει το πόδι, αλλά και την ηλικία, τις εμπειρίες, τον τρόπο που περπατάμε στη ζωή. Οι μέρες περνούν, τα χρόνια περνούν και τα παπουύτσια αλλάζουν, μικρό, μεσαίο, μεγάλο...

Τρίτη 27 & Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 8 μ.μ.
Πρωινές παραστάσεις και για Σχολεία
Videohttps://www.youtube.com/watch?v=wqzZJF7HIwY
Απαραίτητη η κράτηση θέσης: τηλ.: 210 5222181 & 6942420062

* Hugo E Ines (Περού, Βοσνία Ερζεγοβίνη) - 4 & 5/10/2022
“Cuentos Pequeños” (“Μικρές Ιστορίες”)
Παράσταση Κουκλοθέατρου - Παντομίμας
για παιδιά, εφήβους, ενήλικες

image

Μια παράσταση χωρίς λόγια, που συνδυάζει παντομίμα και κουκλοθέατρο. Πρόκειται για μια πολύχρωμη παρέλαση διασκεδαστικών χαρακτήρων, που στις σύντομες στιγμές της ύπαρξής τους στη σκηνή, προσπαθούν να πιάσουν αυτές τις μικρές ποιητικές στιγμές, που κρύβονται στην καθημερινή ζωή. Αυτοί οι χαρακτήρες με τα όνειρα και τις απογοητεύσεις τους, με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, αφηγούνται το αιώνιο δράμα της ανθρώπινης τραγωδίας...

Το Θέατρο Hugo και Ines ιδρύθηκε από τον Hugo Suarez και την Ines Pasic το 1986. Από το 1989 ενδιαφέρονται για τις εκφραστικές δυνατότητες κάθε μέρους του σώματος: το πόδι, το γόνατο, την κοιλιά, το πρόσωπο, τον αγκώνα κ.λπ., διαμορφώνοντας κούκλες με σάρκα και οστά και δίνοντας ζωή σε εκπληκτικούς χαρακτήρες.

Τρίτη 4 & Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, στις 8 μ.μ.
Πρωινές παραστάσεις και για Σχολεία
Videohttps://www.youtube.com/watch?v=1wD2EDecZVg
Απαραίτητη η κράτηση θέσης: τηλ.: 210 5222181 & 6942420062

* Compagnia La Fabiola (Ιταλία) - 11 & 12/10/2022

"Attenti a quei 2" (“Προσοχή σε αυτούς τους δύο”)
Παράσταση με Μαριονέτες

για παιδιά, εφήβους, ενήλικες
image
Μια παράσταση χωρίς λόγια με πρωταγωνιστές δύο ιδιαίτερες μαριονέτες, εξαιρετικά ιδιαίτερες και εξελιγμένες, σχεδιασμένες και αναπτυγμένες με τα χρόνια και συνεχώς εξελισσόμενες. Τον Giulio, ένα παιχνιδιάρη περίεργο σκύλο με γλυκό δόντι και τη la Fabiola, ένα γλυκό, σκανταλιάρικο παιδί με την αφοπλιστική δύναμη ενός κλόουν.

Αυτοί οι δύο εκπληκτικά επικοινωνιακοί χαρακτήρες πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητές τους και δίνουν ζωή σε μια εξαιρετικά συναρπαστική συνάντηση που εμπλέκει, ενθουσιάζει και μεταφέρει το κοινό σε έναν ιδιαίτερο κόσμο. Στον κόσμο της κούκλας, που στη συλλογική φαντασία απευθύνεται συνήθως μόνο στα παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα καταφέρνει να καταπλήξει τους πάντες, υπενθυμίζοντας σε όλους την ανάγκη για το θαύμα ως απαραίτητη τροφή για την ψυχή.
Η la Fabiola είναι μια εξαιρετικά εξελιγμένη μαριονέτα που κινείται από ένα πολύπλοκο σύστημα καλωδίων που της επιτρέπει να κινεί όχι μόνο το σώμα της αλλά και όλες τις λεπτομέρειες του προσώπου της και να αλληλεπιδρά με το κοινό με έναν εκπληκτικά φυσικό τρόπο, καταρρίπτοντας το λεπτό τείχος μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και χωρίς να λέει λέξη.

Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στις 8 μ.μ.
Πρωινές παραστάσεις και για Σχολεία
Videoshttps://www.youtube.com/watch?v=g_wIL55ZDKw&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=LhQUZjuMJLc&t=2s 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης: τηλ.: 210 5222181 & 6942420062 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Μειωμένο: 8 ευρώ
Μέλη Unima: 6 ευρώ
- Ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις: 20 ευρώ
- Ειδικές τιμές για σχολεία και ομάδες

"Εργαστήρι Μαιρηβή"
Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4, Ψυρρή
τηλ.: 2105222181
κιν.: 6942420062

info@mairivi.gr
www.mairivi.gr