Τόπος Θεάτρου. Περιοδικό για το θέατρο. Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος

  •  Δημοσιεύτηκε στις: 22/07/2022

Κυκλοφόρησε το τριπλό τεύχος (17-18-19) του τριμηνιαίου περιοδικού Τόπος Θεάτρου με αφιερώματα κα σπάνια ντοκουμέντα, συνεργασίες, άρθρα, σχόλια και κριτικές.

Το τεύχος περιλαμβάνει ένα πλούσιο αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Εθνικού Θεάτρου με κείμενα των Ι. Ν. Λάσκαρη, Γιώργου Χατζηδάκη, Αλέξη Σολομού, Εύης Προύσαλη, Νίκου Κούρκουλου, Αιμίλιου Χουρμούζιου. Κείμενα που καλύπτουν όλες τις προσπάθειες δημιουργίας Εθνικού Θεάτρου από τα χρόνια του Όθωνα μέχρι και την ευτυχή κατάληξη της λειτουργίας του 1932.

Συνέντευξη της δραματολόγου Ειρήνης Μουντράκη, Υπεύθυνης Δραματολογίου, Αρχείου, Βιβλιοθήκης και Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Θεάτρου, διδάσκουσας στο ΕΚΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και υπεύθυνη του Greek Play Project.

Επίσης αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή το οποίο μεταξύ άλλων περιέχει μαρτυρίες προσφύγων,  προϊόν έρευνας και δημιουργία της υποψήφιας διδάκτορος Σιμόνης Γκολούμποβιτς.

Αναφορά και σχολιασμός για το έπος και την παράσταση του βασιλιά Γκιλγκαμές, το πρώτο έπος στην ιστορία του κόσμου.

Επίσης, το πρώτο μέρος του θεατρικού έργου που έγραψε ιστορία στις ελληνικές σκηνές ως τα τέλη του 19ου αιώνα, ο Μανιώδης – αγνώστου συγγραφέαΤο έργο συμπεριλαμβανόταν στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου που επιχείρησε να ιδρύσει ο Γρηγόρης Καμπούρογλου το 1858.

 

Τιμή τεύχος: 12 ευρώ