Θαλασσινού Βίκυ

Η Βίκυ Θαλασσινού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι  αριστούχος απόφοιτη  του   Τμήματος  Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Απόφοιτη της ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης Δ. Φωτιάδη. Σπούδασε παιδαγωγός και εμψυψώτρια στο Αθηναϊκό κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών.

 Διδάσκει στο ΕΑΠ (Ανοικτό Πανεπιστήμιο) στο τμήμα δημιουργικής γραφής.

 Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια υποκριτικής, κινηματογράφου  και γραφής (μεταξύ άλλων, σωματικού θεάτρου με τον Σοτιγκύ Κουγιατέ, γραφής στο ΕΚΕΒΙ, και εργαστήριο γραφής με τον Α. Φλουράκη) κλ.

Από νεαρή ηλικία ασχολείται με την συγγραφή θεατρικών έργων και παραμυθιών. Έχει βραβευτεί από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό έργο «Καλώς ήρθες Διόνυσε» 1996 , από την ένωση σεναριογράφων Ελλάδας 1ο βραβείο διασκευασμένου σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους «Ράτσα Νεγκατίβα» σε συνεργασία με τη Μ. Μαλλούχου2015. Το έργο της «Ηθοποιοί είστε και φαίνεστε» ανεβαίνει το 2003 στο φεστιβάλ του άδειου χώρου στο Εθνικό θέατρο, ενώ το έργο «Τι απέγινε ο Ριχάρδος» ανεβαίνει το 2012 στο φεστιβάλ divised theatre στο θέατρο του Νέου Κόσμου και στο θέατρο Βρυσάκι. Το 2010 ανεβαίνει στο θέατρο Ορφέας το έργο «Η Αλίκη στη χώρα των γευμάτων».  To 2017 ανεβαίνει στο θέατρο Βαφείο το έργο  της « Εξίσωση», στηριγμένο στον μύθο της Αντιγόνης.

Έχει εκδώσει δύο βιβλία στις εκδόσεις Μίνωα «Η καμηλοπάρδαλη που αγαπούσε  τα καπέλα»2006 (δύο εκδόσεις και συμμετοχή στο φεστιβάλ της Μπολόνια) και « Η απαγωγή του Αϊ Βασίλη» 2007. 

Παράλληλα σαν ηθοποιός συμμετέχει σε παραστάσεις : Βάκχες σκην. Ν.Παροίκος, Ειρήνη σκην. Χρ. Τσάγκας, Ρομπέρτο Τσούκκο σκην. Ν. Σακαλίδης, Ο Λόγος που Μένει, Το τελευταίο Ρούχο σκην. Ν.Γραμματικός, Ευτυχία, σκην. Αγ. Φραντζή κλ.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου La Strada  από το 2009 ,όπου γράφει τα κείμενα και συν-σκηνοθετεί.

 


ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Η Εξίσωση της Αντιγόνης, 2015

2 άνδρες - 1 γυναίκα

Τι απέγινε ο Ριχάρδος, 2012

2 άνδρες - 2 γυναίκες

Το μυστικό της Παντζουρίας, 2003

4 άνδρες - 3 γυναίκες

Ηθοποιοί είστε και φαίνεστε, 1999

4 άντρες - 3 γυναίκες

Καλώς ήλθες Διόνυσε, 1994

4 άνδρες - 3 γυναίκες

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ

Μαυρολέων Άννα, Θεατρολόγος