Μιχαηλίδου Στέλλα

Η Στέλλα Μιχαηλίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Διδάσκει Κινησιολογία και Χορό στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Γράφει και σκηνοθετεί κυρίως έργα που απευθύνονται σε παιδιά και νέους και επιμελείται την κίνηση και τις χορογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις. Με τις παραπάνω ιδιότητες αλλά και με αυτή της ηθοποιού, συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το ΚΘΒΕ  καθώς και με Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

Σκηνοθέτησε και χορογράφησε τα έργα της: Τζιτζιμιτζιχοτζιριά (Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, 2005-2006 & Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη, 2013-2014 ), Το όνειρο του Ρο (Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, 2007), Περπατώ εις το δάσος (ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, 2013), το έργο του Α. Αδαμόπουλου: Ο Σιμιγδαλένιος (Κ.Θ.Β.Ε., 2009) , την Ψ Ραψωδία της Ιλιάδας, σε μετάφραση του Δ. N. Μαρωνίτη (Εθνικό Θέατρο, 2011) και είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια στην παράσταση του έργου της: O γάιδαρος, ο Μένιος ο παραχαϊδεμένος (Στοά του βιβλίου2010-2011)

Από την δισκογραφική εταιρεία Λύρα κυκλοφόρησε το 1997 το cd με σύντομα κείμενα, μουσική και τραγούδια από τις πρώτες παραστάσεις των έργων της που έγιναν από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης: Περπατώ εις το δάσος και Το όνειρο του Ρο.

Έργα της παίζονται από πλήθος επαγγελματικών (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πατρών, Βέροιας, Καβάλας, Χαλκίδας, Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, Ναυτίλος, Θέατρο Διαδρομές, Μικρό Θέατρο Λάρισας, κ.α.) και ερασιτεχνικών ομάδων σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Υπό έκδοση βρίσκονται οι ιστορίες της Πολυξένη και Ιζαντόρα Ντακ.

 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Ο γάιδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος, 2007

Τζιτζιμιτζιχοτζιριά, 2005

 Το όνειρο του Ρο, 1997

 Περπατώ εις το δάσος, 1992

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Ο γάιδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος, 2007

Ελάχιστος αριθμός ηθοποιών: 4

Τζιτζιμιτζιχοτζιριά, 2005

Ελάχιστος αριθμός ηθοποιών: 7

Το όνειρο του Ρο, 1997

Ελάχιστος αριθμός ηθοποιών: 8

Περπατώ εις το δάσος, 1992

Ελάχιστος αριθμός ηθοποιών: 6

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Τσιάρας Αστέριος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ναυπλίου