Καρανάτσης Χρήστος

Ο Χρήστος Καρανάτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη του επαφή με το χώρο του θεάτρου ήταν στα 15 του όταν έπαιξε σε μια σχολική παράσταση του μιούζικαλ Kiss Me Kate. Ακολούθησε το West Side Story και τελειώνοντας το λύκειο βρέθηκε στο Fringe Festival  του Εδιμβούργου να συνεργάζεται με τον Χιλιανό θεατρικό συγγραφέα και ακτιβιστή Ariel Dorfman  για τη μουσικοχορευτική παράσταση Searching for Europa. Ακολούθησαν σπουδές στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τη δημοσιογραφία στην Ουαλία και μεταπτυχιακό στο αρχαίο ελληνικό θέατρο στο Royal Holloway του Λονδίνου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται στον ξενόγλωσσο ραδιοφωνικό σταθμό του 9.84 ενώ συμμετείχε και στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων ως εθελοντής-ερμηνευτής.

 

Ως δημοσιογράφος είχε την τύχη να πάρει συνέντευξη από την Ιρανοαμερικανή εικαστικό και σκηνοθέτιδα Shirin Neshat, τον Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και υποψήφιο για το βραβείο Tony, Martin Sherman, τη Σκωτσέζα σκηνοθέτιδα της ταινίας We Need to talk about Kevin, Lynne Ramsay, τον υποψήφιο για Όσκαρ, ‘Ελληνα διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ και τον Αμερικανό σκηνοθέτη Robert Wilson ανάμεσα σε άλλους. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε και με τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα  CNN και BBC ως μεταφραστής και βοηθός ανταποκριτή.

Η ενασχόληση του με το θέατρο συνεχίστηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων, τη σκηνοθεσία ερασιτεχνικών ομάδων και το θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και τη συνεργασία του ως βοηθός σκηνοθέτη με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη  Περικλή Μουστάκη και ως συγγραφέας με την ηθοποιό και σκηνοθέτη Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.

Σήμερα συνεργάζεται με το διαδικτυακό περιοδικό maga.gr ως κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου ενώ ετοιμάζει το επόμενο θεατρικό του έργο.

Επικοινωνία: subfree99@yahoo.com