Μπουζιώτης Στέλιος

Ο Στέλιος Μπουζιώτης είναι γεννημένος το 1981 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την πτυχιακή εργασία με θέμα: «Έρευνα, οπτικοακουστική σύνθεση και ταινία τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με αντικείμενο τις διαφορετικές περιόδους της ιστορίας του σπηλαίου Μελιδονίου από τη νεολιθική εποχή μέχρι και σήμερα».

Έχει σκηνοθετήσει 4 ταινίες μικρού μήκους ενώ βρίσκεται στη διαδικασία οργάνωσης της 1ης μεγάλου μήκους ταινίας του. Η τελευταία του ταινία μικρού μήκους με τίτλο Δύο Πρώτες Μέρες προβλήθηκε στο 2ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Στέγης Γράμματων και Τεχνών το 2014.

Τα τελευταία 2 χρόνια εργάζεται ως σκηνοθέτης στην εταιρία Filmcat Productions όπου έχει σκηνοθετήσει και μοντάρει videoclips, videodances, θεατρικές παραστάσεις, κ.α. Έχει κινηματογραφήσει και έχει μοντάρει τη συνέντευξη της Marina Abramovic με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για την εκπομπή «Εποχή των Εικόνων» (ΕΡΤ 2013), έχει συνεργαστεί με την εταιρία KEY FRAME για τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ «Γιάννενα του στοχασμού και των θρύλων» και «Βυζαντινός Καβάφης», έχει σκηνοθετήσει και μοντάρει videos των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τίτλο «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» και τέλος έχει συνεργαστεί με την Μαρία Παπαδημητρίου και τον Μενέλαο Καραμαγγιώλη (sound design στο video μέσα στο έργο της με τίτλο «ΑΓΡΙΜΙΚΑ») που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Biennale της Βενατίας 2015. Eπίσης, έχει κάνει τη διεύθυνση φωτογραφίας και το μοντάζ στη μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη σε σκηνοθεσία Κώστα Ζάπα που προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας το 2015 ως η Ταινία Έκπληξη του φεστιβάλ.

Ξεχωρίζει η συνεργασία του με τον κινέζο καλλιτέχνη-ακτιβιστή Ai Weiwei στην Ειδομένη τον Μάρτιο του 2016, για το project με τίτλο Human Flow. Τέλος, από το 2010 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Μενέλαο Καραμαγγιώλη στη σειρά ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» όπου έχουν ήδη ολοκληρωθεί 24 ωριαία τηλεοπτικά επεισόδια για την ΕΡΤ.

Για το Greek Play Project κάνει τα video του Backstage. 

Επικοινωνία: stbouziotis@gmail.com