Δέδε Τατού

Η  Τατού Δέδε είναι Πιανίστα, Χορεύτρια και Ηθοποιός. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών από όπου πήρε και το Δίπλωμά της με Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Ειδίκευση Πιάνου. Ακόμη, είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου καθώς και της Δραματικής Σχολής Αθηναϊκή Σκηνή. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια στο Πιάνο, στον Χορό αλλά και στο Θέατρο. Είναι ενεργό μέλος του IETM, του multimedia art festival SCHMIEDE καθώς και της Greek MENSA.

Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, μουσικός και χορεύτρια στις παραστάσεις Λίλιθ;, Η επιστροφή της Ιφιγένειας του Γιάννη Ρίτσου και Σύγχρονα και Επίκαιρα του Γεωργίου Σουρή  με σκηνοθέτη τον Μανώλη Ιωνά. Έχει σκηνοθετήσει την performance ΕΠΤΑ 7. Οι δουλειές αυτές παρουσιάστηκαν στο θέατρο Αλκμήνη (2011-2014).

Η παράσταση Η επιστροφή της Ιφιγένειας παρουσιάστηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη, στο φεστιβάλ Αρχαίας  Ολυμπίας 2013, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου, στο φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα και στο United Solo Theater Festival της Νέας Υόρκης.

Είναι εμπνευστής, δημιουργός και σκηνοθέτης του work in progress ANTI-GONE που παρουσιάστηκε αρχικά στο φεστιβάλ SCHMIEDE στην Αυστρία και εν συνεχεία στην Ανοιχτή Πλατφόρμα για νέους δημιουργούς, στην σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου (2015).

Τα τελευταία χρόνια είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο StreetRadio.gr και γράφει συνεντεύξεις στο Refeel.gr αλλά και στην Καρφίτσα (Μουσικό ένθετο μαζί με την εφημερίδα Αυγή).

 

Επικοινωνία: tatou.aggeliki@gmail.com