Κάλλος Μάριος

Ο Μάριος Κάλλος γεννήθηκε το 1989. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απο το 2009 συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης των Παραστάσεων Αρχαίου Δράματος, στη διοργάνωση Διεθνών θερινών σχολείων για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές στην Επίδαυρο. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Ακαδημία Πλάτωνος σε αντίστοιχο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος: Ανάπτυξη της Γνώσης και καινοτόμων ιδεών».

Από το 2012 συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Princeton στην οργάνωση διεξαγωγής σεμιναρίου στην Ελλάδα, που απευθύνεται στους φοιτητές του, με τίτλο “Restaging the Greeks”.

Το 2015 συνεργάστηκε με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην οργάνωση, θεατρολογική μελέτη και παρουσίαση, του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου».

Έχει δουλέψει στον τύπο, ως συντάκτης πολιτιστικού ρεπορτάζ και στο θέατρο, ως βοηθός σκηνοθέτη και επιμελητής θεατρικών προγραμμάτων.

Επικοινωνία: kallosmarios@gmail.com

Facebook: Mario Kallo