Πατσαλίδης Σάββας

Ο Σάββας Πατσαλίδης είναι καθηγητής θεατρoλογίας στο Τμήμα Αγγλικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Χώρος έρευνας και διδασκαλίας του αποτελούν η ιστορία του δυτικού θεάτρου και η θεωρία του. Έχει συνεργαστεί με διάφορα έντυπα με την ιδιότητα του θεατρικού κριτικού (Πόρφυρας, Ρεύματα, Αυλαία, εφημ. Ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής και Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία).

Έχει δημοσιεύσει 13 βιβλία για το θέατρο και έχει επιμεληθεί άλλα τόσα. Δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε έγκριτα περιοδικά. Στις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του είναι τα βιβλία Θέατρο και παγκοσμιοποίηση (εκδ. Παπαζήση, Αθήνα 2013), Θεατρικές παρεμβάσεις (University Studio Press, 2013), και η βραβευμένη από την Ένωση Ελληνων Θεατρικών Κριτικών δίτομη ιστορία του αμερικανικού θεάτρου (Θέατρο, κοινωνια, Έθνος: από την Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες, University Studio Press, 2010).

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έχει αναλάβει τη διεύθυνση του περιοδικού της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου  (IATC) Critical Stages (www.critical-stages.org)

Επικοινωνία: spats@enl.auth.gr