Το τέλος του καλοκαιριού, 2000

3 άνδρες – 4 γυναίκες

Γιώργος Ηλιόπουλος

Στο δάσος μιας επαρχιακής πόλης μια ιδιαίτερη παρέα φίλων που μεγάλωσαν μαζί έχουν ένα καταφύγιο: την «Κιβωτό». Πρόκειται για μια ξύλινη παράγκα πάνω σε ένα δέντρο. Για τον Χρήστο, την αδελφή του Αγγελική - που όνειρό της είναι να γίνει τραγουδίστρια, την Μαρία - μια Ρωσοπόντια κομμώτρια, τον Αλέκο - ένα παρατημένο παιδί (γι’ αυτό και όλοι τον λένε Κοπρίλο) και την Γιάννα - μια προκλητικά επιθετική κοπέλα-, η «Κιβωτός» είναι κάτι παραπάνω από μια παράγκα. Είναι ένα μέρος αποκομμένο από τη ζωή της πόλης τους όπου μπορούν να είναι ελεύθεροι. Μπορούν να είναι ο εαυτός τους.

Η αποψινή βραδιά είναι ιδιαίτερη. Ο Χρήστος – ένας μαθητής που έχει μείνει πολλές φορές στην ίδια τάξη - κατορθώνει το ακατόρθωτο: περνά στην Ιατρική. Την άλλη μέρα αυτός και η αδελφή του θα πάνε στην Αθήνα. Γι’ αυτό η παρέα του έχει ετοιμάσει μια αποχαιρετιστήρια γιορτή. Ο Χρήστος πιστεύοντας πως πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς του πριν φύγει, βρίσκει το θάρρος και εξομολογείται στην Χαρά – τον παιδικό του έρωτα - πώς νιώθει για αυτήν. Παλαιοτέρα η Χαρά ήταν μέλος της παρέας, αλλά μεγαλώνοντας κατάλαβε την δύναμη της ομορφιάς της και τους είχε παρατήσει για να κάνει δεσμό με τον Νίκο - το νταή της πόλης. Η Χαρά επισκέπτεται την παρέα στην Κιβωτό για να αποκαλύψει στον Χρήστο πως και αυτή τόσα χρόνια τον αγαπούσε. Εκείνη τη στιγμή κάνει την εμφάνιση του ο Νίκος, έχοντας μαζί του το όπλο του πατέρα του…

Η κατάσταση γρήγορα γίνεται ανεξέλεγκτη και τα όρια ξεπερνιούνται όλο και πιο πολύ. Αυτή θα είναι η βραδιά που ο καθένας τους θα περπατήσει μαζί με τους πιο μεγάλους του φόβους. 

ΣΥΝΟΨΕΙΣ

Το για πάντα αρχίζει απόψε, 2009

2 άνδρες – 3 γυναίκες

Tο κελεπούρι, 2009

4 άνδρες – 3 γυναίκες

Πιο ζωντανό από τη ζωή, 2008

2 άνδρες – 2 γυναίκες

Το μαύρο κουτί, 2006

2 άντρες – 3 γυναίκες

2η Ευκαιρία, 2004

3 άνδρες – 1 γυναίκα

Bedtime Stories, 2001

22 μονόλογοι

Το τέλος του καλοκαιριού, 2000

3 άνδρες – 4 γυναίκες

4EVER, 1999

1 άνδρας – 1 γυναίκα

DESPERADOS, 1998

4 άνδρες – 3 γυναίκες

Trolling, 2014

3 άνδρες - 3 γυναίκες

Speed Dating, 2013

6 άνδρες - 6 γυναίκες

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Speed Date. Εις άγραν ερωτικού συντρόφου ή ο έρωτας στα χρόνια της ταχύτητας και του κυβερνοχώρου.

Στην εποχή της ταχύτητας, της τεχνολογικής επανάστασης, του κυβερνοχώρου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι τρ...