Το Ασυνόδευτο (Μια μικρή χώρα)

Συγγραφέας: Ανδρέας Φλουράκης

Δυο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, αποφασίζουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, κρυφά από τους γονείς τους ένα ασυνόδευτο μικρό αγόρι από την Συρία. Αρχίζει έτσι μια μεγάλη περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα, συγκρούσεις και απρόβλεπτες κωμικές αλλά και δραματικές καταστάσεις. Μέσα από όλα αυτά αναδεικνύεται και το πραγματικό θέμα του έργου: Η δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια.

 Οι γονείς, που συνεχώς απουσιάζουν, γιατί δουλεύουν από το πρωί ως το βράδι, οι δυσκολίες επικοινωνίας ανάμεσα στα αδέλφια, οι εφηβικοί έρωτες με τα προβλήματα τους, οι αναγκαίες περικοπές όλων των εξόδων, τα αδιέξοδα στον επαγγελματικό προσανατολισμό… «είμαστε όλοι ασυνόδευτοι» λέει κάποια στιγμή το νεαρό κορίτσι.

Παρ’ όλα αυτά, η νεανική ζωντάνια και η ανεξάντλητη δίψα για ζωή και για περιπέτεια καταφέρνει και αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και μπορεί να ελπίζει. 

Ο συγγραφέας επιλέγει για χαρακτήρες του δύο αδέλφια προσπαθώντας μέσα από την σχέση τους να σκιαγραφήσει τις ποικίλες αντιδράσεις και απόψεις που υπάρχουν στην σύγχρονη Ελλάδα πάνω στο «μεταναστευτικό» ζήτημα. Οι καυγάδες τους, η ανάγκη τους για συμφιλίωση καθρεφτίζουν την σημερινή πραγματικότητα, τον πολιτικό διχασμό και το σπίτι των δύο παιδιών μεταμορφώνεται σε "μια μικρή χώρα". 

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Ανδρέας Φλουράκης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης, Βασίλης Μαυρογεωργίου

Σκηνικό - Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος

Video παράστασης: Μιχάλης Γιγιντής

Παίζουν: Αριάδνη Καβαλιέρου, Μάνος Στεφανάκης

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
SKROW, Αρχελάου 5, Παγκράτι, Τηλ.: 210 7235 842
Πρώτη Παράσταση:
12/11/2016
Τελευταία Παράσταση:
8/04/2017
Διάρκεια:
70'
Ημέρες & ώρες:
Σάββατο στις 17:00
Εισιτήρια:
10€ (γενική είσοδος), 8€ (μειωμένο)