Στη χώρα μου, λένε ότι το Τσερνόμπιλ είναι ένα δέντρο που μεγαλώνει

14 αφηγήσεις γραμμένες για το θέατρο ˙ παρότι δεν υπάρχουν εδώ ρόλοι και οι ηθοποιοί δεν υποδύονται πρόσωπα, το κάθε κείμενο αποζητά την παρουσία του κοινού : οι αφηγήσεις απευθύνονται κάθε φορά σ’ έναν ακροατή / θεατή.

Δεν πρόκειται για « θέατρο ντοκουμέντο » (κάθε αφήγηση είναι μια μυθοπλασία που εμπεριέχει και συμπυκνώνει ωστόσο δεκάδες πραγματικές μαρτυρίες) όσο για « θέατρο φωνών » (ή, με πιο ακαδημαϊκούς όρους, για ένα είδος « μετά-δραματικού χορού »).

Προηγούμενες ― και πολύ διαφορετικές ― εκδοχές του έργου που ολοκληρώνεται σήμερα έχουν παρουσιαστεί το 2009 στη Γερμανική Σχολή Αθηνών από μια ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών (Το Κόκκινο Δάσος), και, το 2010, στις « Αναγνώσεις » του Εθνικού Θεάτρου (Παραμύθι της κίτρινης χώρας) ― και τις δύο φορές σε κείμενο του Δημήτρη Αλεξάκη και σκηνοθεσία της Φωτεινής Μπάνου.

Οι ηθοποιοί είναι 4, και οι θεατές 30 ― όσα ακριβώς είναι τα χρόνια που πέρασαν. Η έκρηξη του τέταρτου αντιδραστήρα συνέβη στη 1 και 23, Παρασκευή προς Σάββατο, τη νύχτα της 26ης Απριλίου του 1986 ˙ η πόλη του Πρίπιατ, που αριθμούσε 50.000 κατοίκους, παραμένει από τότε έρημη.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Δημήτρης Αλεξάκης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Φωτεινή Μπάνου

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού, φωτισμοί :

Φωτισμοί: Γιώργος Ζαφειρίου

Παίζουν: Χρήστος Καπενής, Ιζαμπέλλα-Λουΐζα Κυριαζή, Φωτεινή Μπάνου, Παρασκευή Πατελάκη

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ, Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη, Τηλ.: 213 0040496
Πρώτη Παράσταση:
22/10/2016
Τελευταία Παράσταση:
20/11/2016
Διάρκεια:
80'
Ημέρες & ώρες:
Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Εισιτήρια:
10€ (γενική είσοδος), 8€ (μειωμένο), 5€ (ανέργων, ατέλεια)