Αυτός και το πανταλόνι του

Ένας μονόλογος, που ουσιαστικά είναι διάλογος: η σύγκρουση ενός αδύναμου άνθρωπου με το ανελέητο περιβάλλον του. Με το παρελθόν και το μέλλον του. Η μάχη ανάμεσα σε αυτά που ήθελε να κάνει και σε αυτά που τελικά έπραξε.

Τελματωμένες οι ελπίδες, γελασμένα τα όνειρα, απροσπέλαστος ο έρωτας∙ και η στέρηση, η μοναξιά, η κοινωνική καταπίεση και η εκμετάλλευση… Η συνείδησή του ασφυκτιά. «Αν μπορούσα θα’ φευγα πρώτος», μας εξομολογείται. Αλλά δεν πρόκειται να φύγει. Άλλωστε, σ’ όλη του τη ζωή πάντοτε “ήθελε”, μα ποτέ δεν “μπόρεσε”…

Κοινές, βέβαια, οι καταστάσεις, αλλά δραματικές∙ καθημερινός και μικρός ο “Αυτός”, άλλα γνήσιος∙ οι φθόγγοι του σπαραγμού του, αντίκρισμα των δικών μας βουβών αναστεναγμών η σιωπηρή υποταγή του, προβολή της δικιάς μας εσωτερικής αδυναμίας.

Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία, που ανασύρουν τον ήρωα του μονόπρακτου πέρα από την ασημαντότητα του καθημερινού στην καθολικότητα του Ανθρώπινου∙ και σε σημείο τέτοιο, που ο «Αυτός» να αποκτά διαστάσεις συμβόλου. “Αυτός”, που τ’ όνομά του — σίγουρα — είναι “μέγα πλήθος”.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Μουσική: Έλενα Κοσμά- ORESTIS

Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Γιουρμετάκη, Ανδρέας Παπαδάκης

Κίνηση: Αριστοτέλης Μαγουλάς

Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου, Πάνος Μπόρας

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
UNDERGROUND, Πλατεία Κοραή 4, Αθήνα
Πρώτη Παράσταση:
21/10/2016
Τελευταία Παράσταση:
9/04/2017
Διάρκεια:
60'
Ημέρες & ώρες:
Παρασκευή και Σάββατο 21.00 και Κυριακή στις 19.00
Εισιτήρια:
12€ (γενική είσοδος), 8€ (μειωμένο)