Το Τραγούδι της Γης

Στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων, κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου! Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!».

Το παιδί, πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής.

Όταν συναντιέται με τον «Δράκο της Αδιαφορίας» αποπροσανατολίζεται. Αφυπνίζεται, όμως, από τους εμπνευσμένους «Ανακυκλωτές» που με φαντασία μεταμορφώνουν «άχρηστα» αντικείμενα σε μουσικά όργανα….

«Υπάρχει μία μυστική σύνδεση ανάμεσα στον Άνθρωπο, τη Φύση και την Αγάπη! Πότισε με Αγάπη τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου και θα δεις τον κόσμο γύρω σου να ομορφαίνει!» 

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας - Στίχοι: Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου

Σκηνογραφία: Απολλωνία Θεοχάρις

Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός

Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Σταματίου

Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος

Φωτογραφία: Studio Κορέσης

Videο Art: Λεωνίδας Ψέλτουρας

Μάσκες: Κατερίνα Θεοφανοπούλου

Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη, Στέφανος Αλεξόπουλος, Ρωμανός Κατανάς. Φιλική συμμετοχή: Αριέττα Μουτούση και Θανάσης Τσαλταμπάσης

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Θέατρο «Άνεσις», Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ.: 211.411.11.10
Πρώτη Παράσταση:
8/10/2016
Τελευταία Παράσταση:
9/04/2017
Ημέρες & ώρες:
Σάββατο στις 17.00
Εισιτήρια:
10€ (γενική είσοδος), 8€ (παιδικό, πολυτέκνων, ανέργων)