Οι μαγικοί επιστήμονες

Ήταν μεσάνυχτα... Μόλις η καμπάνα χτύπησε για δωδέκατη φορά, πυκνός μαύρος καπνός άρχισε να βγαίνει από τη χαραμάδα της πόρτας του μυστικού υπόγειου εργαστηρίου. Ποιος ξέρει τι σκάρωσαν πάλι ο πασίγνωστος φυσικοχημικός Βιτριόλης Βραχυκύκλωμας, γνωστός και ως “Τρομερός επιστήμων ΒουΒου”, και ο φοβερός βοηθός του Φουσκάλιος Μπουρμπουλήθρας με το χαϊδευτικό “Φουμπου”. Ανέλαβαν πάλι κάποια μυστική αποστολή; Μήπως ανακάλυψαν κανένα καινούριο χημικό στοιχείο; Ή μήπως βρήκαν τρόπο να πετάξουν αερόστατο χωρίς αέρα;

Ο τρομερός ΒουΒού και ο φοβερός Φουμπού τελικά αποφάσισαν να σας αποκαλύψουν όλα τα εκρηκτικά μυστικά τους. Και πού ξέρετε... αν είστε τυχεροί μπορεί και να σας ξεναγήσουν στο μυστικό σκοτεινό υπόγειο εργαστήριο τους.

Ο κάθε μικρός θεατής μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής, χρησιμοποιώντας δοκιμαστικούς σωλήνες, πατώντας κουμπιά και γυρίζοντας διακόπτες. Έτσι εξερευνά, ανακαλύπτει, μαθαίνει και ερμηνεύει περίεργα, αλλά και καθημερινά φαινόμενα. Τα πειράματα που πραγματοποιούνται επί σκηνής είναι απόλυτα ασφαλή, εντυπωσιακά και πρωτότυπα. Στο τέλος της παράστασης το κάθε παιδί δεν κερδίζει μόνο γνώσεις, πληροφορίες και απίθανες στιγμές ψυχαγωγίας. Επιπλέον επιβραβεύεται και επιβεβαιώνει την συμμετοχή του με ένα αναμνηστικό Δίπλωμα – Πτυχίο με τον τίτλο του «Μαγικού Επιστήμονα». 

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Άκυς Μητσούλης

Σκηνοθεσία:  Αντονέλλα Χήρα

Μουσική: Γιάννης Αυγερινός

Σχεδιασμός επιστημονικού προγράμματος: Γιάννης Κοντογιάννης

Φωτισμοί – Ήχος: Λάκης Χρυσέλης

Επιμέλεια Παραγωγής: Χάρης Τσαύλος

Δημόσιες σχέσεις: Γιάννης Παραθύρας

Παίζουν: Νίκος Ζώκας, Χρήστος Γκουτσίδης 

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Θέατρο Αυλαία, Κτίριο Χανθ, Πλατεία Τσιμισκή. Τηλ.: 2310 237700
Πρώτη Παράσταση:
18/10/2014