Οδός Ολύμπου 12

Στο  ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΟΣ, στην οδό Ολύμπου 12, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι ζουν μεγάλες στιγμές . Τύφλα να ‘χει το Χόλλυγουντ και η Τσινετσιτά μεριά… Ενώ η ζωή τους κυλά μέσα στα καθημερινά προβλήματα και την ανέχεια τσουπ βγάζουν φτερά τσουφ αποκτούν παλάτια τσιφ δεν πεθαίνουν ποτέ. Κι όλα αυτά γιατί κόλλησε  ο ανελκυστήρας στον τελευταίο όροφο και την είδαν και το  είπαν «ουρανό». Και να σου η ποτηρολαντζού η Ήβη να τα  σερβίρει τα θεάκια  και τα γαμησιάτικα του Δία καλά κρατούν.

Ο αντιπαθέστατος κύριος Πόλεμος -  του ρου του του - και η Αθηνά-Νανά, παρθένα, μέχρι αηδίας στα καλύτερα τους.  Ο κούτσαβλος ο Ήφαιστος, που η  γυναικούλα του η Αφροδίτη, τον έκανε πανελλήνιο ρεζίλι και κερατά, είχε πάει για κάτι παλιοσίδερα και επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή. Η Ελενάρα,  η κουκλάρα,  ο Ηρακλής και κάτι άλλα ρεταλάκια  περισσευούμενα, ο μέγας αλά κέφα θεός Διονυσσάκης,  ο άνευ χαρτοφυλακίου,  Ερμής Ερμόπουλος, ο Λελλές Αχιλλεύς, από καλήν οικογένεια και άλλοι ..... Πιαστο αυγο και κουρευτο.

Ανδρόγυνο-ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου,  οι αχθοφόροι, η ρεσεψιονίστ, η καθαρίστρια την έχουν καταβρεί. Μα και θεός να είσαι τη βαριέσαι την πλήρη τελειότητα αδερφέ μου και κοπιάρεις τους θνητούς για να’ χει ενδιαφέρον η ζωούλα σου. Θες τον καυγά σου, την απάτη σου,  την χυλόπιττά σου, τη θνητότητα σου. Να ζεις, να παλεύεις για κάτι . Άρα «τ’ είναι  θεός  τι μη θεός και τι τ’ αναμεσό τους».  Ο Σεφέρης αποδίδει στα νέα ελληνικά τον στίχο του Ευριπίδη (Ελένη, στ. 1137): «Ό,τι θεός ή  μή θεός ή τό μέσον, τίς φησ’ ερευνήσας βροτών», δηλαδή: ποιος άνθρωπος μπορεί να βρει και να πει τι είναι θεός. Όλα είναι μια απάτη της αιωνιότητας.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος (βασισμένη στην «Ελληνική Μυθολογία»)

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου

Διασκευή: Ομάδα Αίολος

Κοστούμια: Νίκος Καρδώνης

Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρισίου

Σκίτσα: Στέλιος Κοτίδης

Παίζουν: Ανδρέας Κανελλόπουλος, Άρης Κανέλλος, Γιώργος Μακρής, Μαρία Νικητοπούλου, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη

Πληροφορίες για την παράσταση

Θεατρική Ομάδα:
Θεατρική Ομάδα Αίολος
Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ TOY ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, Τηλ.: 210-9212900
Πρώτη Παράσταση:
14/03/2016
Τελευταία Παράσταση:
31/05/2016
Ημέρες & ώρες:
Δευτέρα, Τρίτη και Κυριακή στις 21.15
Εισιτήρια:
13€, 12€, 10€ και 8€