Το Τελευταίο τρένο - Μυστικό Μονοπάτι

Δυο μονόπρακτα με επίκεντρο τις συγκρούσεις που ταράσσουν την οικογενειακή ισορροπία και γαλήνη, παρουσιάζονται στην ίδια παράσταση.

Στο «Τελευταίο τρένο», οι διάφορες κοινωνικές καταστάσεις μας οδηγούν στην απελπισία, η μόνη διέξοδος είναι η αυτοκτονία; Υπάρχουν άλλες παράμετροι; Μπορεί ένα τυχαίο γεγονός να μεταβάλλει τα απελπιστικά συναισθήματα των ανθρωπίνων σχέσεων και να τους οδηγήσει σε μια νέα αρχή; 

Στο «Μυστικό μονοπάτι» η συγγραφέας θέτει τη διαχείριση της έννοιας του θανάτου. Διατυπώνοντας μια σειρά από άλλα ερωτήματα ανασύρει στην επιφάνεια την ελπίδα για τη ζωή που συνεχίζεται. Ακόμα κι αν δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να υπάρξουμε για τον εαυτό μας, μπορούμε θαυμάσια να υπάρξουμε για τους άλλους με καταθέσεις προσφοράς και αγάπης. Τι συμβαίνει όταν μια αυταρχική μητέρα με αυστηρά πρότυπα και περιορισμούς επηρεάζει την προσωπική ζωή του γιου της; Και πως καταφέρνει να αναγεννηθεί η ηρωίδα μετά το χαμό εκείνου και της νύφης της; Ένα απρόσμενο γεγονός θα κάνει την ανατροπή. 

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Τούλα Μπούτου

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τάσος Λέρτας

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαριλένα Μέλη

Μουσική: Ιωάννα Παρασκευοπούλου

Φωτισμοί: Στάθης Αναστασίου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαριλένα Μέλη, Ελένη Καταλιακού

Φωτογραφία: Αναστασία Λουκρέζη

Παίζουν: Βύρων Κολάσης, Οδυσσέας Σταμούλης, Μιλένα Παρθενίου («Τελευταίο Τρένο») - Νίτα Παγώνη, Πάνος Νικολαϊδης, Μιλένα Παρθενίου, Αναστασία Ελευθερίου, Έφη Χαντζούλη («Μυστικό Μονοπάτι»)

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΕΛΠΙΔΑΣ, Aριστοτέλους 53 & Σμύρνης, Αθήνα, Τηλ.: 210-8229030
Πρώτη Παράσταση:
11/11/2015
Τελευταία Παράσταση:
24/04/2016
Διάρκεια:
120'
Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη 19:00 και Πέμπτη στις 20:00
Εισιτήρια:
10€ (γενική είσοδος), 7€ (ανέργων, φοιτητών, ομαδικά)