Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι

Η ηρωίδα του έργου, η τολμηρή Σερενάτα απογοητευμένη που ο Δήμαρχος του χωριού αποφάσισε μέσα σε ένα βράδυ να κλείσει το μουσικό σχολείο, προσπαθεί να κάνει την ανατροπή. Έτσι με την βοήθεια του αγαπημένου της φίλου, ο οποίος είναι και μετανάστης, σχεδιάζουν να ξαναφέρουν την μουσική στο Κανταδοχώρι, με κάθε τρόπο ζητώντας την βοήθεια όλων των κατοίκων του χωριού. Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από σκηνές που ξεχειλίζουν από αγωνία, δράση, χιούμορ, μουσική και πολύ τραγούδι ενώ υπάρχουν και κάποια διαδραστικά παιχνίδια δίνοντας και βιωματικό χαρακτήρα στην παράσταση.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, και στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά απέναντι σε σημαντικές αξίες της ζωής όπως είναι η φιλία, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην διαφορά, η σημαντικότητα του Ολυμπιακού πνεύματος αλλά και να τα αφυπνίσει απέναντι σε καθημερινές έννοιες και γεγονότα όπως είναι η μετανάστευση, η απώλεια και η σημασία της ομάδας.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία - Επιμέλεια κειμένου: Αντώνης Λουδάρος

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Κοστούμια: madamepelagie.com

Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη – Χορογραφίες: Άγη Κοντού

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαργαρίτα Δρούτσα

Παίζουν: Ελίνα Μάλαμα, Θοδωρής Μπουζικάκος, Μάρκος Μπούγιας, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Γωγώ Βογάσαρη, Γιώργος Τσουρουνάκης. Τιμητική συμμετοχή: Κλέλια Πανταζή (Ολυμπιονίκης)

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΑΘΗΝΑ, Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Αθήνα, Τηλ.: 210-8237330
Πρώτη Παράσταση:
1/11/2015
Τελευταία Παράσταση:
24/04/2016
Διάρκεια:
90'
Ημέρες & ώρες:
Κυριακή στις 11:30 και 15:00
Εισιτήρια:
10€ (γενική είσοδος)