Ασκητική

Η  τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού  έργου, σε δραματική μορφή, κάνει τον θεατή να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο λόγος της “Ασκητικής” μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες. Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, όταν ο άνθρωπος  δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει την φθορά του αλλά  και το εσωτερικό του μεγαλείο, τότε θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και να  βρει  την λύτρωση.

Μας αποκαλύπτει πόσο θαυμάσιο είναι να αγωνίζεσαι συνεχώς χωρίς να υπολογίζεις θυσίες και εχθρικές συνθήκες. Μόνο έτσι θα νικήσεις και θα υψωθείς στην ανθρώπινη φύση σου.

«Να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή, αυτό είναι η αληθινή ελευθερία».

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη  έχει σημειώσει  ευρεία διάδοση, έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές  των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τις  πολιτικές  ή θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.  Ο χρόνος καταξίωσε το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που θεωρείται σήμερα ως ένα από τα κλασσικά της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος

Σκηνικά - Κοστούμια: Mάιρα Βαζαίου

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Σύμβουλος κίνησης: Έρση Πίττα

Video: Νίκος Μυλωνάς

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κολιοβέτας

Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Καλίτση

Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου, Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Βλάχος, Μαρία Παπαφωτίου. Oμάδα χορού από το «Θέατρο της Ημέρας»

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, Ακαδημίας 3, Αθήνα, Τηλ.: 210 3644921,210 3636144
Πρώτη Παράσταση:
16/10/2015
Τελευταία Παράσταση:
24/04/2016
Διάρκεια:
100'
Ημέρες & ώρες:
Παρασκευή, Σάββατο 21:15 και Κυριακή: 20:15
Εισιτήρια:
18€ (γενική είσοδος), 15€ (προπώληση), 12€ (ειδικές ομάδες)