Η Μαγεία της σκέψης

Η Λορέτα είναι ένα μικρό ποντικάκι που τολμάει να πει «δεν ξέρω» ανοίγοντας έτσι τα μονοπάτια της γνώσης.
Η Ντο-ντο, το φοβισμένο ποντικάκι που σπαταλάει το δημιουργικό μυαλό της να… κλείνει μονοπάτια, εκφράζοντας την αβεβαιότητα του αυριανού ενήλικα μπροστά στη ρευστότητα του πολυσύνθετου κόσμου που πρόκειται να κληρονομήσει.

Ο Ιερώνυμος, ο σοφός, δεν είναι ο παντογνώστης, αμετακίνητος δάσκαλος που προσφέρει έτοιμες λύσεις. Οι έτοιμες λύσεις άλλωστε δεν οδηγούν παρά σε στέρηση της δυνατότητας επιλογών και σε μια μη-δημιουργική στατική ζωή.

Οι καλές νεράιδες με τα μαγικά ραβδιά και οι πρίγκιπες της τελευταίας στιγμής δεν επαρκούν σήμερα πια για να προστατέψουν τα παιδιά από τις κακοτοπιές του κόσμου γύρω τους.

Το σημερινό έργο οδηγεί τα παιδιά, με το γνωστό αγαπημένο τρόπο, στο μαγικό κόσμο της φαντασίας όπου τα πάντα μπορούν να συνυπάρξουν: η επίμονη μύγα, η ξεκάθαρη-κάθετη αράχνη, ο μικρούλης αλλά απόλυτα σημαντικός τερμίτης, η νεραϊδούλα και το ξωτικό.

Ταυτόχρονα όμως προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να σκεφτούν, να αλλάξουν οπτικές γωνίες, να κατανοήσουν καλύτερα την πηγή των δυσκολιών και να βρουν λύσεις. Δοσμένο παιχνιδιάρικα, χιουμοριστικά, με πολύ μουσική και τραγούδια, το έργο μας στοχεύει να διασκεδάσει αλλά και να προβληματίσει.

Το έργο βασίζεται στο παραμύθι του Axel Duwe.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Εύη Ψάλτη (βασισμένο στο παραμύθι του Axel Duwe)

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Κινησιολογική επιμέλεια: Χρήστος Πανώρας

Σκηνικά: Σελήνη-Ελένη Σερέφογλου

Κοστούμια: Χρήστος Πανώρας - Αλκηστη Νούτση

Μουσική: Στάθης Ουλκέρογλου

Παίζουν: Άννα Μίχου, Χρήστος Πανώρας, Πάνος Τσαλιγόπουλος,, Άννα-Μαρία Τσομπανάκη 

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ, Ασωμάτων 6, Θησείο, Τηλ.: 211-8009838
Πρώτη Παράσταση:
3/10/2015
Τελευταία Παράσταση:
1/11/2015
Διάρκεια:
80'
Ημέρες & ώρες:
Σάββατο στις 17.30
Εισιτήρια:
11€