Η μητέρα του σκύλου

Το Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζει το έργο του Παύλου Μάτεσι με τίτλο «Η μητέρα του σκύλου» σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη και με τη Δήμητρα Χατούπη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ζωή της Ραραού, «μεγάλης φίρμας της επιθεώρησης» όπως η ίδια αυτοσυστήνεται, ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από το φλας μπακ εικόνων μιας κοινωνίας που προσπαθεί να τα «βολέψει» σε συνθήκες ανέχειας. Από την Κατοχή έως σήμερα, η πορεία της Ραραού, όπως αντίστοιχα και η πορεία της Ελλάδας, την οποία διατρέχει με τις αναμνήσεις της, είναι μια μάχη επιβίωσης. Ο αγώνας της είναι αδιάκοπος, κι εκείνη θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να βγει αλώβητη από αυτόν. Ακόμη κι αν χρειαστεί να αποδράσει σε μια δική της πραγματικότητα.

«Η Μητέρα του Σκύλου είναι μια παράσταση που δεν είναι εξομολόγηση, ούτε αφήγηση,  δεν  είναι ένα παιχνίδι - θέατρο, ούτε θέατρο μέσα στο θέατρο. Ο Μέγας Χρόνος συναντά το παρόν και το παρελθόν, σαν μια ενιαία οντότητα όπως μπορούν να τη συλλάβουν οι τρελοί και τα παιδιά. Μέσα σ’ ένα χώρο που μεταμορφώνεται συνεχώς, εκτυλίσσεται ένα λαϊκό παραμύθι που μιλάει για αισθήματα, για απορρίψεις, για άκυρες ζωές. Η ιερότητα της μυστικής ζωής των ασήμαντων», σημειώνει ο Σταύρος Τσακίρης, σκηνοθέτης της παράστασης.

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο

Παύλος Μάτεσις

Συντελεστές
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία:  Σταύρος Τσακίρης

Σκηνικά - Κοστούμια:  Άγγελος Αγγελή

Δραματολόγος: Δήμητρα Πετροπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά

 

Στο ρόλο της ΡΑΡΑΟΥ: η Δήμητρα Χατούπη

 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Νίκος Γιαλελής

Γιάννης Δρίτσας

Χρήστος Ευθυμίου

Ηλίας Ζερβός

Στεφανία Κριεζή

Μαριλίτα  Λαμπροπούλου

Τζίνη Παπαδοπούλου

Έφη Ρευματά

Μαριαλένα Ροζάκη

Περιοδεία: 20-21-22/3/2015 Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι)
Πρώτη Παράσταση:
31/10/2014