Κ.Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος

Ο Κ.Π.Καβάφης επί σκηνής. Ο άνθρωπος πέρα από το μύθο. Ο μεγάλος ποιητής μέσα από τα αποκαλυπτικά ημερολόγιά του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του, αναδεικνύεται ως ο μεγάλος «σκηνοθέτης» της ίδιας του της ζωής και του έργου του. Έργο που υποστήριζε άλλοτε φανερά και άλλοτε υπογείως, υποδυόμενος διάφορους ρόλους, ως πολυτάλαντος «ηθοποιός» στο ρόλο της ζωής του.

Οι συναντήσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Οι έρωτες του νου και του σώματός του. Οι πνευματικές του συγγένειες και οι “διάλογοί” του με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τις συζητήσεις του με το νέο ποιητή που τον επισκέπτεται.

Οι επιθυμίες, οι αναμνήσεις και οι αναζητήσεις του, εκφράζονται μέσα από τη σοφία, το καυστικό χιούμορ και τη λεπτή ειρωνεία του. Οι μύχιες σκέψεις του και τα άγνωστα κείμενα του Ποιητή, τόσο διαχρονικά που μοιάζει να γράφτηκαν σήμερα, μιλούν κατευθείαν στον σύγχρονο άνθρωπο. Η κατάβαση στην πηγή της ποιητικής του δημιουργίας, που διαχρονικά συνεχίζει να ταξιδεύει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο στην «Ιθάκη» τους.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας - Σκηνοθεσία:: Γιάννης Φαλκώνης

 

Συντελεστές

Σκηνικά: Γιάννης Βλάχος

Ενδυματολογική επιμέλεια: Μπέττυ Λυρίτη

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ψυχογιός

Φωτισμοί: Γιάννης Φαλκώνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γκουτζίδου

Χορογραφία: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Μακιγιάζ: Μάρω Νεράιδα

Εικαστικό επί σκηνής: Δημήτρης Αληθεινός

Τραγούδι: Σπύρος Σακκάς,

Παίζουν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Τέλης Ζώτος, Αλέξανδρος Νταβρής, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Νίκος Ζιάγκος, Γιάννης Τσιώμου, Ρούλα Αντωνοπούλου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Αλέκα Ράπτη, Κώστας Βασιλόπουλος, Μπέττυ Λυρίτη. Αφηγητής: Δημήτρης Βίκτωρ

 

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ, Αμερικής 10, Αθήνα, τηλ.: 210-3612500
Πρώτη Παράσταση:
13/05/2015
Τελευταία Παράσταση:
31/05/2015
Διάρκεια:
90'
Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη – Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια:
18€, 16€, 14€ και 12€