Στα Σκοτεινά – Making Movies

Συγγραφέας: Γιώργος Ηλιόπουλος

Υπάρχει μια στιγμή λίγο πριν κοιμηθούμε που οι άμυνες, οι αντιστάσεις και όλοι οι μηχανισμοί που έχουμε αναπτύξει καθώς μεγαλώνουμε για να αντέξουμε, υποχωρούν... Ανοίγουν οι πόρτες που τόσο καλά, συνειδητά ή όχι, έχουμε φροντίσει να κλειδώσουμε και «αυτό» που πνίγουμε μέσα μας παρουσιάζεται μπροστά μας.

Το “Στα Σκοτεινά – Making Movies” είναι μια σειρά από διαδοχικές ιστορίες ανθρώπων που συναντάμε καθημερινά και θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Οι ήρωες σύγχρονοι, με αγωνίες, όνειρα και ελπίδες που προσπαθούν, όπως κι εμείς, να επιβιώσουν σε μια πραγματικότητα γεμάτη από κοινωνικές συμβάσεις.

Δεν είναι μονόλογοι, αλλά μια σειρά διαλόγων σ’ ένα ημερολόγιο συναντήσεων – μια σειρά εξομολογήσεων. Μια άσκηση συνειδητοποίησης και κατανόησης. Είναι μια διαδρομή προς τα μέσα – μια συνάντηση με το σκοτάδι που θέλει να γίνει φως...

Σαν μια κάρτα view master, έναν χάρτινο δίσκο με τρισδιάστατες φωτογραφίες από πρόσωπα που με το συνεχές πάτημα του κουμπιού μιλούν και αφηγούνται ολόκληρες ιστορίες. Είναι μια σειρά από πρόσωπα που περίμεναν να μας μιλήσουν.

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Σκηνικά - Κοστούμια:  Σοφία Λεγάτου

Μουσική: Σωτήρης Καστάνης

Φωτισμοί: Θοδωρής Βουρνάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Λεγάτου

Φωτογραφία promo/artwork: Γιώργος Γιαννίμπας

Φωτογραφίες παράστασης: Μαρία Σαλταούρα

Βίντεο: Γιώργος Τσιρογιάννης

Παίζουν: Ορέστης Τρίκας, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Λάζαρος Βασιλείου, Λία Τσάνα

 

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
CARTEL ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ, Αγ.Αννης & Μικέλη 4, Βοτανικός, τηλ.: 693 9898258
Πρώτη Παράσταση:
13/05/2015
Τελευταία Παράσταση:
25/06/2015
Διάρκεια:
80'
Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη - Πέμπτη: 21.15
Εισιτήρια:
12€, 8€