Ο κύκλος της Ομόνοιας

Το σημείο έναρξης στην πλατεία Ομονοίας αποκαλύπτεται μετά από την κράτηση θέσης. 

Η παράσταση περιλαμβάνει περιήγηση στην περιοχή της Ομόνοιας.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών αυστηρά μόνο με κράτηση θέσης στο 6986656259 ή στο 8eightathens@gmail.com

Σημείο λήξης: Το ΟΧΤΩ (Πολυτεχνείου 8)

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά

 

 

Μα το κυκλικό σχήμα είναι παγίδα. Δεν χρειάζεται να πας πέρα απ' αυτό. Αρκεί να κάνεις γύρους την πλατεία, να τη γυρίσεις απ' όλες τις πλευρές και δεν χρειάζεται να κάνεις βήμα παρά πέρα. Στεκόμαστε απλά και κοιτάμε. Ήμαστε πολλοί που 'χουμε πέσει σ' αυτή την παγίδα, που ησυχάζουμε στη θέα των δρόμων, δίχως να παίρνουμε κανέναν

                                                                                (Κων/να Θεοδώρου, Ημερολόγια Ομονοίας)

 

Μια περφόρμανς για πλάνα που έμειναν στη μέση και την επιμονή της ζωής σε μια περιβάλλουσα συνθήκη διαρκούς στασιμότητας. Ένα παραστασιακό δοκίμιο για τις νοσταλγικές κατασκευές, για τη δόμηση της πόλης και τη δυνατότητα εξόδου. Μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία της Ομόνοιας, ένα τραγούδι για εφήμερες ουτοπίες, μια διαδρομή στην εποχή του Ανθρωπόκαινου, ένας περίπατος στις τέσσερις εποχές.

 

Η αναδρομή-διάλεξη στο παρελθόν της πλατείας Ομονοίας δημιουργεί παράλληλα ένα εφήμερο μνημείο για τα απραγματοποίητα πλάνα. Το κοινό θα καταλήξει σε ένα χώρο εκτός χρόνου αφου ακολουθήσει δυο διαφορετικές διαδρομές μέσα στην πόλη. Ημερολόγια, δομικά υλικά, παλιές συλλογές, τραγούδια από άλλους τόπους, τα φτωχά περιστέρια της πλατείας μας οδηγούν σε νυχτερνό περίπατο σε ένα ξεχασμένο μέρος του κέντρου και μας καλούν να ξαναφανταστουμε την παραγωγικότητα του χώρου και των οδών. 

 

Το υλικό της παράστασης έχει ως αφετηρία τα “Ημερολόγια Ομονοίας” της Κωνσταντίνας Θεοδώρου και συνδυάζεται με άλλα λογοτεχνικά και ιστορικά κείμενα για την πλατεία Ομονοίας καθώς και προσωπικό και θεωρητικό υλικό. 

Η ταυτότητα της παράστασης

Δημιουργία: συλλογική/η ομάδα

Συμμετέχουν: Κωνσταντινα Θεοδώρου, Γεωργία Καρύδη, Μαίρη Λούση, Ευαγγελή Φίλη

Σκηνοθεσία: Γκίγκη Αργυροπουλου

Βίντεο: Κωνσταντίνα Θεοδώρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελή Φίλη

Βοηθός παραγωγής: Καρολίνα Καλλικούρδη

https://mkultraperformance.wordpress.com/

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η παράσταση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος μιας νέας πρωτοβουλίας ενεργοποίησης ενός χώρου στο κέντρο της πόλης που επιχειρεί να συνδυάσει την κριτική παρέμβαση με την καλλιτεχνική πρακτική, την έρευνα για τη πόλη με την κοινωνική δράση. H δράση του 8 περιλαμβάνει: εκδόσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, επιμέλειες, εκθέσεις, παραστάσεις, συνέδρια, δράσεις στην πόλη. Περισσότερες πληροφορίες: https://8athens.wordpress.com

Πληροφορίες για την παράσταση

Θεατρική Ομάδα:
Mkultra
Πρώτη Παράσταση:
17/04/2019
Τελευταία Παράσταση:
24/05/2019
Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή Ώρα Έναρξης: 20.30