Αλ το παλιό Ρομπότ

Μια παράσταση-πρόταση στο χώρο του παιδικού θεάτρου, παρουσιάζεται  στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, από μια νέα ομάδα ηθοποιών και δημιουργών. Με αρωγό τις νέες τεχνολογίες, η πρόταση αυτή αποτελεί καινοτομία στα όσα μέχρι τώρα κυριαρχούν στο χώρο του παιδικού θεάτρου. Η παράστασή ζωντανεύει στη σκηνή του Ιλίσια, έναν καινούργιο θαυμαστό κόσμο, όπου η Τεχνολογία και το ανθρώπινο συναίσθημα πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά, προκειμένου να μας οδηγήσουν σε μια αισιόδοξη νέα εποχή!

Το Αλ, το Παλιό Ρομπότ, μιλάει για σύγχρονα θέματα που απασχολούν τα παιδιά του σήμερα, γεννώντας υγιείς προβληματισμούς σε ό,τι αφορά τη σχέση των νέων με την τεχνολογία. Το κείμενο πραγματεύεται την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, την αποξένωση, την εσωστρέφεια και κάνει κριτική πάνω σε θέματα που αφορούν μικρούς και μεγάλους.

Όλα αυτά είναι δοσμένα με έναν εντυπωσιακό τρόπο με σύγχρονες τεχνολογίες, όπως το 3D Mapping, που μετατρέπει τη σκηνή του Ιλίσια σε φαντασμαγορικό πλανητάριο. Οι χαρακτήρες εξερευνούν έναν πλούσιο θεματικό κόσμο με όχημα τον χορό, καθώς ειδικά σκηνοθετημένες χορογραφίες συνδυάζονται με τρισδιάστατες προβολές. Σαν ψηφιακό ολόγραμμα εμφανίζεται και ο Γρηγόρης Βαλτινός, σε έναν ρόλο που θα σας αφήσει έκπληκτους! Επίσης, ψηφιακά εμφανίζονται ο Χρήστος Φερεντίνος καθώς και ο Τάκης Βλαστός.

Η παράσταση προορίζεται για παιδιά Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης δημοτικού, καθώς και για παιδιά του Γυμνασίου. Πρόκειται για ένα έργο με βαθιά νοήματα, που δίνονται όμως με απλό και κατανοητό τρόπο. Σαν δομή διατηρεί τα βασικά στοιχεία ενός παραμυθιού, άρα είναι ευκολονόητο σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Τα μηνύματα όμως έχουν διαφορετικά επίπεδα, πράγμα που δίνει τροφή για σκέψη και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Κρατήσεις σχολείων για καθημερινές στο 210 – 6011588 και στο 6981481191

ΤΡΕΙΛΕΡ: https://www.youtube.com/watch?v=Rcwmhs6pvqA

 

Μηνύματα Έργου

Μέσα από αυτή την περιπέτεια, οι ήρωες έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους, μαθαίνουν την αξία της φιλίας, της πραγματικής επικοινωνίας, του αληθινού παιχνιδιού και κυρίως ότι η τεχνολογία μας ανοίγει νέους ορίζοντες, αρκεί να την χρησιμοποιούμε σωστά και με μέτρο. Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση, θα ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες, τη σωστή χρήση τους, αλλά κυρίως για την αξία που έχει η ανθρώπινη επικοινωνία και το αληθινό παιχνίδι. Οι γονείς θα καταλάβουν ότι τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν έξω περισσότερο να μην είναι εξαρτημένα από την τεχνολογία και ότι ο χορός και ο αθλητισμός είναι απαραίτητος και δημιουργεί υγιείς σχέσεις.

Η ταυτότητα της παράστασης

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Νικηφόρος Βαλτινός & Θωμάς Αντωνάτος

Σκηνοθέτης: Θωμάς Αντωνάτος

Χορογράφος: Δημήτρης Μαργαρίτης

Σκηνογράφος / Ενδυματολόγος: Εμμανουέλα Αλφιέρη

Πρωτότυπη Μουσική / Επιμέλεια: Γιώργος Αρκομάνης

Επιμέλεια 3D προβολών: Ευάγγελος Τσαρούμης

Γραφικά: Λητώ Αρέτα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Καραμάνη

Φωτογραφίες Παράστασης: Αγγελική Κοκκοβέ

Επικοινωνία: IMMAGINE ADVERTISING

 

Παίζουν: Στράτος Λύκος, Μαγδαληνή Παλιούρα, Βίκυ Τσουράπη, Βιβή Ρωμανά, Μαριλέττα Κυριαζή, Αλέξανδρος Χωματιανός

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια (Δίπλα στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Μέγαρο Μουσικής)
Πρώτη Παράσταση:
14/10/2018
Διάρκεια:
120
Ημέρες & ώρες:
Κυριακή: 11.00 & 15.00
Εισιτήρια:
10€& 8€