Έξι ιστορίες αναζητούν πρόσωπα

 Ο Άρης Ρέτσος συνεχίζει τη σειρά των θεατρικών παρουσιάσεων που ξεκίνησε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, με αφηγηματικά ταξίδια σε έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον όμορφο χώρο της «Αλεξάνδρειας».

Από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ο ακριβός θεματοφύλακας της γλώσσας μας Αλ. Παπαδιαμάντης και η αρχή του περασμένου αιώνα παραδίδουν την σκυτάλη σε θησαυρούς και ήρωες του καιρού μας. Ο Άρης Ρέτσος, συνεχίζοντας να αναζητά τη σύνδεση με το πριν, το τώρα και το μετά, περνάει στους σπουδαίους σύγχρονούς μας συγγραφείς, τον Σωτήρη Δημητρίου και τον Βασίλη Κατσικονούρη.

Έξι διηγήματα των σπουδαίων συγγραφέων μας αποδίδονται θεατρικά δημιουργώντας μία νέα, μοναδική εμπειρία λόγου και ακρόασης.

Όπως και στον Παπαδιαμάντη, ο Άρης Ρέτσος επιλέγει να παρουσιάσει από τους δυο συγγραφείς ιστορίες που, σε πρώτο επίπεδο, είναι κοινές και ρεαλιστικές, για να μετουσιωθούν στη συνέχεια σε σουρεαλιστικά τοπία και κόσμους όπου το χιούμορ και η χαρά δεν ξεχωρίζουν από τη λύπη, το γελοίο από το τραγικό.

Έξι ιστορίες, σε νέα αφηγηματικά ταξίδια λόγου και ποίησης
Τρία διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, «Η σημαδούρα» από «Το Κουμπί και το φόρεμα» (2012), «Το νόημα του κόσμου» από το βιβλίο «Θάμπωσε ο νους» (2017) και «Ως κόρην οφθαλμού» από το βιβλίο «Η φλέβα του λαιμού» (1998), και τρία διηγήματα του Βασίλη Κατσικονούρη«Μην της το πείτε», από τη συλλογή «Η ρωγμή των 7 και 45΄» (2016), «Η Εκδρομή» και «Αιώνια Μνήμη»-(Ήταν έτσι;), από τη νέα του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Καρό παιδιά, ριγέ πατεράδες» (2018), θα παρουσιαστούν στη σκηνή, με το πνεύμα των κειμένων και των ηρώων τους να μεταφέρεται μέσα από την αναπνοή, το βλέμμα και το ρυθμό.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Άρης Ρέτσος 

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Θέατρο «Αλεξάνδρεια» Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΑΘΗΝΑ. τηλ. 2108673655)
Πρώτη Παράσταση:
29/11/2018
Διάρκεια:
85
Ημέρες & ώρες:
Πέμπτη 21.00
Εισιτήρια:
10 €, 6 € μειωμένο (παιδικό, εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες)