Εσωτερικές Ειδήσεις

Συγγραφέας: Μάριος Ποντίκας

"Ξεκινώντας από τα κωμικοτραγικά βιώματα ενός απάνθρωπα αποσπασματικού αγώνα για επιβίωση, φτάνω να διαπιστώσω ότι αυτό που ονομάζουμε ζωή, δεν είναι άλλο από την απομίμησή της. Μέρα με τη μέρα απομακρυνόμαστε από την ελπίδα να δούμε το αληθινό μας πρόσωπο, μέρα με τη μέρα συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από κάποιο άλλο που δεν είναι το δικό μας. Παίζουμε ρόλους που, ίσως, δε μας ταιριάζουν. Αποχτάμε συνήθειες που δεν είχαμε την ψυχραιμία να κριτικάρουμε και σκέψεις που δεν είχαμε το χρόνο να φωτίσουμε. Τρέχουμε πίσω από στόχους που άλλοι μας όρισαν και θεωρούμε αναμφισβήτητα (ποιος ξέρει από πόσες και ποιες ανασφάλειες) εκείνα για τα οποία θα 'πρεπε, ίσως, να αμφιβάλουμε. Δεχόμαστε μόνο και δε ρωτάμε πια. Δεν αμφιβάλλουμε". Μάριος Ποντίκας

 

Τα πράγματα αλλάζουν μέσα στο χρόνο ή επαναλαμβάνονται διαγράφοντας κύκλους μέσα στην ιστορία;

Ζωές ανθρώπων που μας μιλούν μέσα από το κάδρο τους. Ένα κάδρο στραβό το οποίο δεν μετακινήθηκε ποτέ ανάμεσα στις γενιές.

Ιστορίες που φέρνουν μνήμες και γεννούν ερωτηματικά. Ποιοι ήμασταν και ποιοι είμαστε σαν κοινωνικά όντα; Τελικά κατά πόσον έχουμε προχωρήσει σαν κοινωνία;

 

Στις "Εσωτερικές Ειδήσεις" θα παρακολουθήσουμε τους ηθοποιούς να ξεδιπλώνουν στη σκηνή γεγονότα μέσα από μια καθημερινή αναζήτηση. Οι ήρωες προσπαθούν να καλύψουν το κενό που νοιώθουν μέσα από το γέλιο, την τρέλα και την αλήθειά τους. Αυτή την αλήθεια θέλουν να μοιραστούν μαζί μας.

 

Το θεατρικό έργο "Εσωτερικές Ειδήσεις" συνεχίζει να αποπνέει ρεαλισμό. Η γενιά του χτες και η γενιά του σήμερα μέσα σε πλαίσιο και ένα κράτος που δεν έμαθε να απαντάει. Με πυξίδα το καυστικό χιούμορ που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο συγγραφέας θα έρθουμε αντιμέτωποι με την κοινωνική και πολιτική μας πραγματικότητα.

 

Τελικά, πόσο υπερήφανοι είμαστε?

 

https://www.facebook.com/eswterikeseidiseis/

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία : 
Μαρία Καμάνη 

 

Παίζουν οι:

Καλλιόπη Καραμάνη 

Νάντια Περιστεροπούλου

Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος

 

 

Μουσική επιμέλεια:
Maria Panosian

 

Σχεδιασμός Φώτων:

Αλέξανδρος Αλεξάνδρου 

 

Σχεδιασμός αφίσας:

Ανδρέας Ζέης

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας: 
Χρύσα Ματσαγκάνη

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
Θέατρο Χυτήριο - Σημείο Πολιτισμού Τηλ.: 210 3412313, 6930720843 Διεύθυνση: Ιερά Οδός 44, Γκάζι (Στάση: Μετρό Κεραμεικός)
Πρώτη Παράσταση:
18/03/2018
Ημέρες & ώρες:
Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια:
12 ευρώ, 6 ευρώ ανέργων & φοιτητικό