Άγριος σπόρος

Συγγραφέας: Γιάννης Τσίρος

Κοινωνικό δράμα με πικρό χιούμορ στο παρακμιακό πλαίσιο ενός ελληνικού επαρχιακού τοπίου. Ένα τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης, όπου οι τυχόν κατηγορούμενοι δεν κατανοούν ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται και όπου οι προκαταλήψεις, όπως όλων μας άλλωστε, μετατρέπουν μισές αλήθειες σε ακράδαντα κατηγορητήρια.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω. Οι σε βάρος του υποψίες απ’ τους γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσι του, που βρωμάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Οι υποψίες που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες θα μείνουν μετέωρες όταν οι έρευνες θα στραφούν αλλού. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως πριν. Μόνο η ακλόνητη πεποίθηση του Σταύρου, που θα παλεύει αενάως με νύχια και με δόντια, πως οι άλλοι ευθύνονται για όλα. 

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο:  Γιάννης Τσίρος

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνικά, Κοστούμια, Δ/νση Παραγ.:  Γιώργος Χατζηνικολάου

Φωτισμοί:  Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική & Επιμέλεια ήχου:  Στέλιος Γιαννουλάκης

 Φωτογραφίες:  Δημήτρης Στουπάκης

Βοηθός σκηνοθέτη:    Περίκλεια Χονδροπούλου, Κωνσταντίνος Κεσσίδης

Δημόσιες σχέσεις, Βοηθός παραγωγής:  Μαρία Αναματερού

Διανομή

Σταύρος:    Τάκης Σπυριδάκης

Χαρούλα:    Χριστίνα Μαριάνου

Αστυνομικός: Ηλίας Βαλάσης

Πληροφορίες για την παράσταση

Θεατρική Ομάδα:
Ομάδα Νάμα
Χώρος
Επί Κολωνώ – Κεντρική Σκηνή Διεύθυνση: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Τηλέφωνο: 210 5138067
Πρώτη Παράσταση:
3/11/2017
Τελευταία Παράσταση:
3/04/2018
Διάρκεια:
105
Ημέρες & ώρες:
Τετάρτη στις 19.30, Πέμπτη-Σάββατο στις 21:15, Κυριακή 18:15
Εισιτήρια:
Πέμπτη, Παρασκευή: Κανονικό: 15,00€, Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 12,00€, Σάββατο/Κυριακή/αργίες: Κανονικό: 17,00€, Φοιτητικό & Ανέργων: 14,00€, Άνω των 65: 15,00€