Βούβα

Συγγραφέας: Ελένη Γκασούκα

Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο με θέμα την ερωτική συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας στην ελληνική επαρχία του παρόντος χρόνου, που εκτός από την μεταξύ τους αναμέτρηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους εφιάλτες.

Οι εφιάλτες( βραχνάδες, μόρες) που είναι άλλοτε υπαρκτά πρόσωπα από το άμεσο περιβάλλον των δυο ηρώων και άλλοτε αλληγορικός μορφές που αφορούν στην αγωνία των σύγχρονων ανθρώπων με την μορφή των εξαντλητικών οικονομικών απαιτήσεων η ακόμα και πιέσεων που ασκούν οι προσδοκίες των θεσμών που δοκιμάζονται, θα στήσουν τον χορό και θα αναλάβουν μια σουρεαλιστική αφήγηση.

Το έργο συνδυάζει την ποίηση και το γκροτέσκο, γίνεται διασκεδαστικό και συγκινητικό την ίδια στιγμή, εκφράζοντας έτσι την αγωνία των ηρώων απέναντι στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα.

Οι ήρωες σε αποσύνθεση, ετερόκλητοι και αντιφατικοί ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον εαυτό τους παίρνοντας λάθος αποφάσεις.

Η Βούβα είναι ένα παιχνίδι με την αλήθεια.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας - Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα

 

Συντελεστές

Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική: Πάνος Σουρούνης

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη

Κίνηση: Φώτης Νικολάου

Φωτογραφίες-video: Παναγιώτης Λάμπης - Φώτης Πλέγας

Παίζουν: Νάντια Κοντογεώργη, Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Κρις Ραντάνοφ, Χρήστος Γεωργαλής, Καίτη Ιωαννίδου, Αναστασία Μανιάτη. Στο κλαρίνο ο Γιώργος Κωτσίνης.

Πληροφορίες για την παράσταση

Χώρος
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ, Ευμολπιδών 45, Αθήνα, Τηλ.: 2103464380
Πρώτη Παράσταση:
23/10/2017
Τελευταία Παράσταση:
22/01/2018
Ημέρες & ώρες:
Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Εισιτήρια:
16€ (γενική είσοδος), 12€ (μειωμένο)